Vlada podaljšala letošnje bone

Gospodarstvo 02. Dec 202107:53 > 15:37 2 komentarja
Kranjska Gora
PROFIMEDIA

Vlada je na današnji seji podaljšala letošnje bone. Doslej je bila porabljena približno polovica bonov, ki so zaživeli julija letos. Porabiti jih bo mogoče do konca junija prihodnje leto.

Vlada je na današnji seji med drugim odločala o predlogu gospodarskega ministrstva, da se letošnji boni, imenovani bon21, podaljšajo

Letošnji boni so za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi zaživeli sredi julija, do 22. novembra pa so jih državljani unovčili polovico. Porabljena vrednost je znašala 96,2 milijona evrov, neporabljenih je še za 95,9 milijona evrov.

S podaljšanjem želi vlada ob slabi epidemiološki sliki preprečiti množično obiskovanje turističnih destinacij. S tem pa se bo spodbudilo tudi povpraševanje domačih gostov tudi v prvi polovici prihodnjega leta, so sporočili po seji vlade.

Vlada je prav tako predlagala podaljšanje lanskih bonov, namenjenih pomoči turističnemu sektorju. Ta predlog je vključila v predlog najnovejšega zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje epidemije in omilitev njenih posledic, ki že čaka na obravnavo v DZ. Medtem je za podaljšanje letošnjih bonov po navedbah ministra za finance Andreja Širclja dovolj vladni sklep.

Komentarji (2)

Prikaži vse komentarje