Zaposleni v Modi Mi&Lan danes le prejeli plače, lanski regres ostaja neizplačan

Gospodarstvo 05. Maj 202318:00 3 komentarji
moda mi&lan, šivilje
Egon Parteli/N1

Šivilje in ostali delavci v goričanskem podjetju Modi Mi&Lan so danes vendarle prejeli marčevsko plačo. To je direktor in lastnik podjetja Milan Mörec obljubil že prejšnji teden, ko naj bi izplačal tudi lanski regres, ki pa ga zaposleni vse do danes še niso prejeli.

Na N1 smo pred dvema tednoma razkrili ponavljajoče kršitve delavskih pravic v podjetju Moda Mi&Lan, ki ga je na pogorišču nekdanje Mure v občini Gornji Petrovci na Goričkem ustvaril lastnik in direktor Milan Mörec. Inšpektorat je v tem tekstilnem podjetju v zadnjih enajstih letih opravil več kot 30 nadzorov, ugotovil že več kot 40 kršitev delavskih pravic, prejšnji teden pa je zoper odgovorne v Modi Mi&Lan vendarle padla kazenska ovadba.

Z našim razkritjem so časovno sovpadle še vse hujše finančne težave podjetja.

Modo Mi&Lan je prav na dan, ko bi morale biti izplačane marčevske plače, doletela blokada vseh treh transakcijskih računov, zaposleni pa so tako ob kršitvah njihovih pravic ostali še brez plač.

Direktor Milan Mörec je prejšnjo sredo, po tem, ko je inšpektorat predstavil kazensko ovadbo, obljubil, da bo marčevsko plačo in regres, ki ga šiviljam in drugim delavcem dolguje za lansko leto, najverjetneje izplačal isti teden oziroma najkasneje ta teden.

A zaposleni so prejšnji teden ostali praznih rok, na plačilo položnic s tekočimi plačami so morali počakati vse do danes. Prejem plače je za N1 potrdil tudi eden od zaposlenih, medtem ko lanski regres še vedno ostaja neizplačan.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.