Ministrica Simona Kustec po prebolelem covidu-19 znova v službi

Koronavirus 06. Sep 202113:36 > 14:14
Simona Kustec
Žiga Živulovič jr./BOBO

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je po prebolelem covidu-19 od danes znova na delovnem mestu, so potrdili na ministrstvu.

Da je Simona Kustec okužena s koronavirusom, je po Twitterju sporočila 16. avgusta. Ministrica je bila sicer cepljena proti covidu-19, prvi odmerek cepiva AstraZenece je prejela 23. marca, kar je tudi takrat objavila po Twitterju.

Ministrica je 23. avgusta sodelujočim na konferenci ravnateljev in ravnateljic pred začetkom novega šolskega sporočila, da ima zahtevni potek covida-19, zato se konference ni mogla udeležiti.

Pristojni poudarjajo, da so cepiva proti covidu-19 učinkovita pred okužbo s koronavirusom, niso pa 100-odstotno učinkovita, zato se lahko potencialno okuži tudi polno cepljeni. So pa cepiva zelo učinkovita proti hujšemu poteku covida-19, ki terja bolnišnično obravnavo.

Čaka jo interpelacija

Kustec se obeta interpelacija. V LMŠ, SAB, SD in Levici so jo napovedali že pred nekaj tedni, a so nato sklenili, da je ne bodo vložili, dokler se ministrica ne bo pozdravila oziroma se vrnila v službo.