3 prekrasna evropska jezera, ki so kot nalašč za jesenske izlete

Magazin 18. Sep 202207:00
Delite:
Königssee
Foto: Profimedia

Številni že v poletnih mesecih morje radi zamenjajo za jezera, drugim bližina sladkovodnih jezer bolj zadiši šele jeseni. Običajno namreč prav ta nudijo tudi vrsto možnosti za aktiven oddih, od kolesarjenja do pohodništva.

Hallstatt, Avstrija

Nedaleč od znanega smučarskega središča Schladming najdete planinsko jezero, ki v globino sega vse tja do 125 m.  Njegova voda je kristalno čista, zaradi česar je jezero nadvse priljubljeno tudi med ljubitelji potapljanja in drugih vodnih športov. Med poletnimi meseci si lahko razprostrete brisačo na kateri izmed bližnjih plaž, jeseni pa lahko raziskujete slikovito okolico, se podate po kateri izmed pohodniških poti ali se usedete na kolo.

Hallstatt
Foto : Profimedia

Ohrid, Makedonija

Makedonski biser, Ohridsko jezero, vas čaka na meji z Albanijo, na skrajnem jugu Makedonije. Turistični biser navdušuje s številnimi pravoslavnimi cerkvicami in veličastnimi razgledi na okoliške hribe ter lesketajočo se vodo. Z ladjo se lahko zapeljete tudi na drugo stran jezera, kjer stoji veličasten samostan Sv. Nauma. V jesenskih dneh je na jugu Evrope še vedno prijetno toplo, prav tako pa je Ohrid odlično izhodišče za obisk bližnjih znamenitosti.

Ohrid
Foto : Profimedia

Königssee, Nemčija

Kadarkoli se podate proti Nemčiji, vam v oči zagotovo pade jezero Königssee. Leži namreč tik ob meji z Avstrijo in vas ob vožnji po avtocesti spremlja več kilometrov. Najgloblje nemško jezero je izjemno čisto in vsako leto privablja turiste z vseh koncev sveta. Okolica ponuja vrsto poti za kolesarjenje in številne zanimive pohodniške ture.

Koenigssee
Foto : Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.