Začela se je sezona peke na prostem. Preberite, kako lahko s preprostim trikom postanete mojster žara.
Mnogi imajo radi meso in zelenjavo z žara, a pri peki se pogosto zgodi, da meso ni pečeno enakomerno. Največkrat je težava, da toplota ni enakomerno razporejena po žaru in je rešetka na določenih mestih bolj vroča kot drugod. Kako torej po žaru razporediti meso tako, da bo dobro pečeno in sočno, a hkrati ne pečeno premalo?
Rešitev se morda skriva v “90-sekundnem triku”, piše hrvaški portal punkufer.dnevnik.hr. Preden položite meso na žar, morate rešetko močno segreti. Nato počakajte, da vročina nekoliko popusti, in po rešetki razporedite narezan kruh. Po 90 sekundah ga obrnite in na podlagi tega, kateri kos kruha je najbolj zapečen, ocenite, na katerem mestu je žar močnejši in kje šibkejši. Temu primerno nato po žaru razporedite meso.
Na toplejši del žara položite debelejše kose mesa, na primer zrezke, na manj vroči del pa lahko položite zelenjavo ali sir, ki se bosta tudi tam dobro zapekla. Kruh, ki ste ga porabili za test, bo dober dodatek k mesu. Če vam ga bo še kaj ostalo, lahko naredite tudi slastne krutone, še piše punkufer.dnevnik.hr.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje