Oglaševanje

Ana Roš na Hrvaškem odpira novo restavracijo

author
N. P.
22. apr 2025. 10:38
Ana Roš Stojan
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO | Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Chefinja Ana Roš v Poreču odpira prvo restavracijo na Hrvaškem, in sicer v sodelovanju z istrsko hotelsko verigo Valamar, poroča portal Kult Plave kamenice.

Oglaševanje

Kot poroča hrvaški portal Kult Plave kamenice, Ana Roš Stojan, slovenska chefinja in lastnica edine restavracije v Sloveniji s tremi Michelinovimi zvezdicami – Hiše Franko – v Poreču odpira prvo restavracijo na Hrvaškem s konceptom JAZ. Pri tem bo sodelovala z istrsko hotelsko verigo Valamar.
Za portal je povedala, da je to zanjo velik korak. "Zaljubljena sem v Istro in Jadransko morje, zato se veselim, da bom prilagodila koncept ljubljanskega JAZ temu istrskemu, poreškemu duhu," je dodala Roš Stojan. "Iskreno verjamem, da je koncept JAZ by Ana Roš popoln za uživanje in sprostitev v prostem času. Je sodoben pristop k obedovanju in delitvi hrane, prostor, kjer se lahko sprostite, poslušate glasbo, uživate v odličnih koktajlih in vrhunski hrani," je še povedala za portal Kult Plave kamenice.

Sodelovanje s hotelsko verigo Valamar je vzpostavila, ko so njeni predstavniki obiskali JAZ by Ana Roš v Ljubljani in ugotovili, da si želijo nekaj podobnega v okviru novega gastronomskega projekta v Poreču. "Tako se je začela zgodba JAZ v Poreču in zgodba o dolgem in lepem prijateljstvu," je na to dejala slovenska chefinja.
JAZ by Ana Roš se odpira decembra letos, in sicer na samem robu poreške rive.

Zgodbo, ki jo je prvi objavil istrski portal, je na Instagramu nato potrdila tudi Roš Stojan. "Včasih se ukvarjaš s tisoč stvarmi, a o tem ne moreš povedati niti besede. Potem pa se nenadoma vse skupaj sestavi. Danes je eden od teh trenutkov: s ponosom sporočam, da bo moja mlada restavracija JAZ by Ana Roš dobila še drugo lokacijo – v Poreču na Hrvaškem."





























View this post on Instagram














































A post shared by ana ros (@anaros40)












Kot je zapisala, se ji zdi Peč naraven naslednji korak po Ljubljani. "V Istri sem v otroštvu preživljala poletja. Zemlja, morje in tamkajšnje sestavine so oblikovali mene in mojo kuhinjo, tako kot so jo oblikovali ljubljanski trgi in gore v dolini Soče," je dodala.

Spomnimo, Pekarna Ana v centru Ljubljane, ki je oktobra do nadaljnjega zaprla svoja vrata, medtem ostaja zaprta. Januarja so sporočili, da bodo predvidoma ponovno začeli delovati spomladi. In kaj lahko obiskovalci pričakujejo ob ponovnem odprtju poslovalnice? Čeprav Pekarna Ana v prvi vrsti ostaja pekarna, je želja kuharske mojstrice Roš Stojan osredotočiti se bolj na gourmet sendviče, primerne tudi za kosilo, ter sladke in slane pite.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih