Boljša kot mileramka? Lahka torta, ki izgine s krožnika, še preden se ohladi

Magazin 09. Mar 202417:45 0 komentarjev
Torta s češnjami
Foto: mariannine.carolije/INSTAGRAM

Sladica iz krhkega testa, rahle kreme in sadja skoraj vedno navduši in zadovolji še tako zahtevne sladokusce. Gre za kombinacijo, ki precej spominja na mileram torto. Kaj vse potrebujete za podobno različico te priljubljene slaščice?

Nekaj volje bo potrebno za sladico, ki močno spominja na mileram torto in ki se ponaša z nežno kremo in rahlim testom.

Recept je na Instagramu delila Marijana iz Črne gore, ki stoji za profilom Marijanine čarovnije. Kaj vse potrebujete za torto, ki je navdušila uporabnike na družbenem omrežju?

Sestavine za torto s češnjami:

Testo:

250 g moke
70 g kisle smetane
1 pecilni prašek

90 g masla
2 rumenjaka
ščepec soli

Češnjev nadev:

400 g zamrznjenih češenj
50 g gostote
100 g sladkorja

120 ml vode

Bela krema: 

2 beljaka
80 g sladkorja

1 vaniljev sladkor
300 g kisle smetane
2 žlici jedilnega škroba

Torta s češnjami
Foto: mariannine.carolije/INSTAGRAM

Priprava: 

Najprej pripravite testo. V skledi najprej zmešamo suhe sestavine, nato pa dodamo naribano maslo in s prsti pripravimo drobtinasto zmes. Dodamo stepene rumenjake s smetano in zgnetemo testo. Od celotnega testa vzamemo tretjino in ga damo v zamrzovalnik. Dno modela nato obložimo s papirjem za peko, robove premažemo z maslom, preostanek testa pa vtisnemo v model. Model s testom postavimo v hladilnik.

Za češnjev nadev zmešamo vse sestavine in kuhamo toliko časa, da se zgosti. Za rahlo belo kremo pa najprej stepemo beljake s sladkorjem, dodamo kislo smetano in dve žlici jedilnega škroba, nato vse skupaj na najnižji hitrosti stepemo.

Nato na testo damo češnjev nadev, belo kremo in čisto na koncu po celotni torti naribamo preostanek testa. Pečemo pri 170 stopinjah 40 do 50 minut.

Pred serviranjem dobro ohladimo in potresemo s sladkorjem v prahu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!