Telo 20-letnika se zelo razlikuje od telesa 40-letnika, zato je dobro letom prilagoditi tudi prehranjevalne navade.
Zajtrk starejših od 40 let naj se razlikuje od jutranjega obroka mlajših, zato mora zajtrk po 40. letu izpolnjevati nekatere pomembne kriterije, trdi dietetičarka Elena Solomatina.
Kot pravi, mora biti hrana za zajtrk raznolika in mora vsebovati beljakovine, ki pomagajo, da ostanemo dlje časa siti. Prav tako je po njenih besedah pomembno, da ne uživate živil, ki zvišujejo raven sladkorja v krvi, piše portal Krstarica.
“Moj nasvet je, da se izogibate instant kašam, kosmičem, belemu kruhu, maslu, marmeladam, palačinkam in podobnemu. Vsa ta živila vsebujejo ogljikove hidrate, ki jih ne bi smeli uživati zjutraj,” je povedala dietetičarka.
Pravi namreč, da mladi za razliko od starejših lažje prenašajo nenaden dvig ravni glukoze v krvi in hitreje porabljajo energijo. Zato je pomembno, da pri načrtovanju prehrane v tej starosti omenjenih nasvetov ne prezrete.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje