Če med pečenjem rib dodate to sestavino, v prostoru ne bo neprijetnih vonjav

author
N1
25. jan 2025. 15:48
Grilled sardines served with bread and glass of beer
Foto: Profimedia | Foto: Profimedia

Ribe so zdrava in okusna hrana, a se nekateri raje odrečejo njihovi pripravi v domači kuhinji zaradi neprijetnih vonjav, ki ostanejo po pečenju. Obstaja trik, ki preprečuje neprijeten vonj.

Cvrtje ali pečenje rib pogosto povzroči neprijeten vonj, ki se širi po prostoru in ostane še ure po kuhanju. Blogerka Ana Mladenović iz Loznice v Srbiji je na družbenih omrežjih delila preprost trik, s katerim neprijetne vonjave preprečite, piše zadovoljna.hr.

Vse, kar potrebujete, je jabolko. V kratkem videu je Ana razložila, kako lahko nevtralizirate intenziven vonj rib, če med cvrenjem v olje dodate nekaj koščkov jabolka. Jabolko ima sposobnost vpijanja vonjav, zato prostor po kuhanju ne bo smrdel.


Trik je razveselil Anine sledilce, ki so potrdili, da res deluje. Nekateri so v komentarjih zapisali, da ta učinkoviti trik uporabljajo že leta, za druge pa je bilo to pravo razodetje.

Majhne stvari lahko naredijo veliko razliko. Ko  si boste naslednjič zaželeli rib, pri pečenju dodajte jabolko. Tako boste uživali v odličnem obroku brez neprijetnih vonjav.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih