Čokoladna sladica, v kateri boste uživali.
Sestavine:
– 125 g masla
– 150 g sladkorja
– 150 ml mleka
– 100 g ostre moke
– 60 g gladke moke
– 20 g kakava
– 1 pecilni prašek
– 2 jajci
– 40 g praženih lešnikov
Preliv:
– 40 g masla
– 100 g čokolade
Priprava:
V posodi stopite maslo, nato pa jo odstranite s štedilnika in umešajte sladkor, mleko ter mešanico moke, kakava in pecilnega praška.
Dodajte jajca in dobro premešano zmes vlijte v namaščen in pomokan model za kuglof.
Pecite v pečici pri 180 stopinjah približno 45 minut.
Za preliv segrejte maslo, nato dodajte čokolado in mešajte, dokler se ne stopi.
Prelijte čez ohlajeni kuglof, nato potresite s sesekljanimi praženimi lešniki.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!