Recept: čokoladni kuglof

Magazin 20. Jun 202104:00 0 komentarjev
čokoladni kuglof
PROFIMEDIA

Čokoladna sladica, v kateri boste uživali.

Sestavine:

– 125 g masla

– 150 g sladkorja

– 150 ml mleka

– 100 g ostre moke

– 60 g gladke moke

– 20 g kakava

– 1 pecilni prašek

– 2 jajci

– 40 g praženih lešnikov

Preliv:

– 40 g masla

– 100 g čokolade

  Priprava:

V posodi stopite maslo, nato pa jo odstranite s štedilnika in umešajte sladkor, mleko ter mešanico moke, kakava in pecilnega praška.

Dodajte jajca in dobro premešano zmes vlijte v namaščen in pomokan model za kuglof.

Pecite v pečici pri 180 stopinjah približno 45 minut.

Za preliv segrejte maslo, nato dodajte čokolado in mešajte, dokler se ne stopi.

Prelijte čez ohlajeni kuglof, nato potresite s sesekljanimi praženimi lešniki.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!