Cvetača iz pečice s parmezanom

Magazin 10. Maj 202204:00 0 komentarjev
Cvetača
PROFIMEDIA

Odličen način za pripravo cvetače.

Sestavine:

– 1 večja cvetača

– 50 ml oljčnega olja

– 1/2 žličke česna v prahu

– 1/2 žličke mlete rdeče sladke paprike

– 1/2 žličke soli

– 1/2 žličke popra

– 2 žlici naribanega parmezana

– 1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Pekač obložite s papirjem za peko.

V majhni posodi zmešajte oljčno olje, sol, poper in rdečo papriko.

V drugi posodi zmešajte parmezan in peteršilj.

Cvetačo očistite in prerežite na polovici. Vsako polovico prerežite še dvakrat, tako da dobite šest delov, debelih približno 1,5 centimetra.

Položite jih na pekač in premažite z vseh strani z zmesjo z oljčnim oljem.

Pecite 30 do 40 minut. Na sredini pečenja jih pozorno obrnite.

Na koncu vse posujte s parmezanom in pecite še nekaj minut.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!