Hladna kumarična juha, popolna za vroče poletne dni.
Sestavine:
(za 2 osebi)
– 1 srednje velika kumara
– 125 ml vode
– 250 ml gostega jogurta
– 2 žlici sesekljanega kopra
– 2 žlici sesekljanega peteršilja
– 2 mladi čebuli
– 1 žlička gorčice
– 1/2 žličke suhih zelenjavnih začimb
– 2 stroka česna
Priprava:
Kumaro operite. Po dolgem jo prerežite na polovico in če ima velika semena jih odstranite. Narežite jo na kocke in jih dajte v električni mešalnik.
Dodajte jogurt, vodo, koper, peteršilj, česen in začimbe ter vse dobro premešajte.
Mešanico vlijte v manjšo posodo in jo dajte v hladilnik za najmanj 4 ure, da se dobro ohladi.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!