Recept: hrustljava postrv v pečici

Magazin 17. Jun 202104:00 0 komentarjev
Postrv
PROFIMEDIA

Okusna in hrustljava postrv v pečici.

Sestavine:

4 postrvi

2 žlici koruzne moke

2 žlici krušnih drobtin

2 žlički timijana

1 žlička česna v prahu

2 dl belega vina

sol

oljčno olje

Priprava:

Postrvi očistite in osušite s papirnato brisačo. Posolite na obeh straneh in znotraj.

Na plitvem krožniku zmešajte koruzno moko, krušne drobtine, česen v prahu in timijan.

Vsako postrv povaljajte v tej mešanici, nato jih položite na pekač, ki ste ga malce naoljili.

Pecite v ogreti pečici pri 200 stopinjah Celzija. Ko zgornji del porjavi, jih obrnite in prelijte z 2 dl vina ter pecite, dokler druga stran ne porjavi in vino izhlapi.

Postrezite z limono, blitvo in krompirjevo solato.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!