Okusna in hrustljava postrv v pečici.
Sestavine:
– 4 postrvi
– 2 žlici koruzne moke
– 2 žlici krušnih drobtin
– 2 žlički timijana
– 1 žlička česna v prahu
– 2 dl belega vina
– sol
– oljčno olje
Priprava:
Postrvi očistite in osušite s papirnato brisačo. Posolite na obeh straneh in znotraj.
Na plitvem krožniku zmešajte koruzno moko, krušne drobtine, česen v prahu in timijan.
Vsako postrv povaljajte v tej mešanici, nato jih položite na pekač, ki ste ga malce naoljili.
Pecite v ogreti pečici pri 200 stopinjah Celzija. Ko zgornji del porjavi, jih obrnite in prelijte z 2 dl vina ter pecite, dokler druga stran ne porjavi in vino izhlapi.
Postrezite z limono, blitvo in krompirjevo solato.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!