
Turistična sezona pri naših južnih sosedih je tik pred vrati. Za zdaj kaže, da bo letošnje poletje na Jadranu res vroče – tudi po cenikih.
Poletje je tik pred vrati, v nekaterih obmorskih mestih na Jadranu pa se je turistična sezona že začela. Z njo pa prihajajo tudi prvi zapisi, fotografije in komentarji, ki kažejo na trend, ki smo ga sicer že vajeni – dvig cen v gostinskih lokalih in restavracijah. In to ne zgolj simboličen.
Vsako leto visoke cene na Hrvaškem sprožijo burne razprave. Turisti pogosto izražajo začudenje nad “poletno inflacijo”, letos pa se vse glasneje oglašajo tudi domačini. Eden od njih je tudi Branimir Urlić – agronom, znanstvenik in predsednik stranke Direkt –, ki je svojo nedavno izkušnjo z restavracijo blizu Splita delil kar javno.
Restavracije sicer ni imenoval, saj, kot pravi, je bila hrana odlična, prav tako postrežba. A skok v cenah je bil tako očiten, da ni mogel ostati tiho.
“Pred nekaj dnevi sem se sprehajal po Splitu in predlagal družbi, da pojemo zunaj. Našel sem odprto restavracijo, pogledal meni in opazil, da je mesni krožnik pred šestimi meseci stal 19 evrov. Nato sem našel fotografijo izpred treh mesecev, na kateri je ista jed že 23 evrov. Ko smo prišli v lokal, pa nas je presenetila aktualna cena – 35 evrov za isto jed,” je zapisal Urlić.
Dodaja, da so se podobno podražile tudi ostale jedi na meniju. “Če bodo s tem tempom nadaljevali, bo poletje res zelo veselo,” je zaključil.
Objava se je hitro razširila po družbenih omrežjih in sprožila val komentarjev. Mnogi so se strinjali, da so cene letos šle čez vse meje – in to še pred vrhuncem sezone.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje