Avokado in beluši - popolna kombinacija za zdrav obrok. Beluši so postali pravi znanilci vitke pomladi, čudežna zelenjava, ki pomaga očistiti telo, poleg vsega pa imajo sloka stebla še odličen okus. Avokado velja za enega najbolj zdravih sadežev, saj v večjih količinah vsebuje kar 25 esencialnih hranil, med drugim vitamine A, B, C, E in K ter baker, železo, fosfor, magnezij in kalij. Torej - poskusite tatarec iz teh dveh čudežnih rastlin.
Priporočamo, da kupite sveže divje šparglje, še najbolje bo, če jih naberete sami pod vznožjem Ospa ali kje drugje na Primorskem. Avokado kupite biološko predelan, le tako boste zagotovo vedeli, da vsebuje vsa esencialna hranila. V receptu smo tatarec namazali na belo bageto, odličen je tudi na polnozrnatem kruhu, čudovit pa je tudi kot priloga k lososu ali piščancu na žaru. Ta recept je zares osvežilen in kar diši po pomladi.
Za 4 osebe potrebujete:
– 300 g zelenih belušev
– 2 avokada
– sok 1 limone
– 2 paradižnika
– 1 šalotko
– 2 žlici velikih kaper
– 1 pest pehtrana
– 2 žlici olivnega olja
– 1 žlico balzamičnega kisa
– 1 žličko pekoče omake
– sveže mlet poper
1. Odlomite olesenele končke belušev in jih očistite. V vreli slani vodi jih kuhajte 3 minute, nato jih odcedite in ohladite v ledeno hladni vodi, da bodo ohranili zeleno barvo.
2. Nekaj belušev pustite celih, druge zrežite na koščke in stresite v skledo. Avokada prepolovite, odstranite koščico in z žlico izdolbite meso sadeža. Zrežite ga na kocke, jih nakapajte z limonovim sokom in primešajte belušem.
3. Paradižnike prepolovite in jim odstranite mehko sredico. Nato jih zrežite na kocke in jih skupaj s sesekljano šalotko, sesekljanimi kaprami in listi pehtrana dodajte ostalim sestavinam.
4. Začinite z oljem, kisom, pekočo omako, soljo in poprom. Bageto zrežite na rezine in jih popecite. Tatarca postrezite z bageto in celimi beluši. Okrasite s pehtranom in kaprami.
Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!