
Pravi golaž ali paprikaš odlikuje tudi meso, ki se v ustih kar topi. Kako to doseči? Skrivnost se skriva v načinu dušenja in potrpežljivosti.
Oglaševanje
Za dušenje je potrebnega le malo potrpljenja – dlje, kot se meso duši, bolj mehko bo in se bo kar topilo v ustih.
Oglaševanje
Tukaj je univerzalni recept za meso, ostale sestavine pa lahko prilagodite po želji.
Sestavine:
• približno 700 g svinjine
• 1 polna žlica masti
Oglaševanje
• voda
• 1 žlica suhe začimbne mešanice
• mleta rdeča paprika
Priprava:
Meso narežemo na kocke, damo v globljo posodo, prelijemo z vodo toliko, da prekrije meso, dodamo mast in suho začimbno mešanico.
Oglaševanje
Pustimo, da se meso počasi duši dve do tri ure na nizki temperaturi, piše portal N1 Hrvaška.
Ko začne mehčati in razpadati, pustimo, da voda povsem izhlapi in da se meso rahlo popeče.
Na koncu dodamo malo mlete rdeče paprike.
Če želimo narediti golaž ali paprikaš, zgostimo s čebulo, ki jo pražimo skupaj z mesom, z moko (ki jo posujemo po spraženem mesu, da malce porjavi), dodamo mleto papriko in zalijemo, ali pa naredimo podmet (v vodi zmešana moka ali jedilni škrob) – in dodamo preostale začimbe po želji.
Oglaševanje
Jed postrežemo z najljubšo prilogo, solato ali pečeno zelenjavo.
PODKAST O ZDRAVJU: Največja napaka pri prehrani, ki jo dela večina ljudi
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje