Izjemna sladica z oreščki.
Sestavine:
– 5 beljakov
– 175 g sladkorja
– 175 g gladke moke
– 175 g mandljev ali lešnikov
– ščepec soli
– 1 žlička pecilnega praška
– 1 žlička vanilijevega ekstrakta
– 1 žlička limoninega soka
– naribana lupina polovice limone
– naribana lupina polovice pomaranče
Priprava:
Beljake in ščepec soli stepemo v sneg.
Postopoma dodamo sladkor in mešamo, dokler se sneg popolnoma ne strdi.
Z lopatico vmešamo vanilijev ekstrakt, limonin sok, naribano limonino lupino in naribano pomarančno lupino.
Moko previdno zmešamo s pecilnim praškom in na koncu dodamo še cele mandlje ali lešnike. Zmes mešamo od spodaj navzgor.
Model (33×8 cm) namastimo in potresemo z moko. Vanj vlijemo zmes, jo poravnamo in pečemo približno 40 minut pri 180 stopinjah. Z zobotrebcem preverimo, če je kolač pečen.
Pečen kolač vzamemo iz modela in pustimo, da se ohladi. Z ostrim nožem ga narežemo na do 5 milimetrov široke koščke.
Razporedimo jih po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in pečemo še 10 minut. Na dotik bodo mehki, ohlajeni pa se bodo strdili.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!