Skrivna sestavina, ki bo meso zmehčala, je priljubljen sadež, ki ga mesu dodate samo kratek čas pred pripravo.
Oglaševanje
Doseči, da bo meso, ki ga pripravljate, mehko in sočno, ni vedno lahko.
Včasih kljub skrbnemu načrtovanju in mariniranju rezultati niso takšni, kot pričakujemo. Na spletu in v kuharskih priročnikih lahko najdete kar lepo število nasvetov, kako doseči, da se bo meso na koncu topilo v ustih.
Oglaševanje
Eden izmed trikov, ki mesu podarijo izjemno mehkobo, je pri nas dokaj neznan, a zagotovo deluje.
Skrivna sestavina, ki bo omehčala še tako žilavo govedino ali svinjino, je priljubljeni – kivi.
Dovolj je, da na meso položite nekaj rezin tega sadeža in ga pustite počivati kratek čas pred pečenjem, piše portal N1 Hrvaška.
Kivi je naravna marinada, ki meso omehča zaradi proteolitičnih encimov, ki jih vsebuje. Ti encimi razgrajujejo vezivno tkivo v mesu, ki sicer lahko ob toplotni obdelavi postane trdo, meso pa žilavo.
Oglaševanje
Če meso raje marinirate, to naredite po postopku, ki ste ga vajeni, le da uro ali dve pred pripravo dodate narezan kivi.
Pomembno pa je, da meso kiviju ni predolgo izpostavljeno, saj lahko postane pretirano mehko in med pripravo razpade, česar pa si tudi ne želite.
Podoben učinek ima tudi ananas, ki prav tako vsebuje encime, ki pripomorejo k mehčanju mesa, še piše portal.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje