Oglaševanje

Malo znan trik, ki pa zagotovo deluje: meso bo mehko kot še nikoli

author
K. L.
16. jun 2025. 11:44
svinjska pečenka 3
Foto: PROFIMEDIA

Skrivna sestavina, ki bo meso zmehčala, je priljubljen sadež, ki ga mesu dodate samo kratek čas pred pripravo.

Oglaševanje

Doseči, da bo meso, ki ga pripravljate, mehko in sočno, ni vedno lahko.

Včasih kljub skrbnemu načrtovanju in mariniranju rezultati niso takšni, kot pričakujemo. Na spletu in v kuharskih priročnikih lahko najdete kar lepo število nasvetov, kako doseči, da se bo meso na koncu topilo v ustih.

Oglaševanje

Eden izmed trikov, ki mesu podarijo izjemno mehkobo, je pri nas dokaj neznan, a zagotovo deluje.

Skrivna sestavina, ki bo omehčala še tako žilavo govedino ali svinjino, je priljubljeni – kivi.

Dovolj je, da na meso položite nekaj rezin tega sadeža in ga pustite počivati kratek čas pred pečenjem, piše portal N1 Hrvaška.

Kivi je naravna marinada, ki meso omehča zaradi proteolitičnih encimov, ki jih vsebuje. Ti encimi razgrajujejo vezivno tkivo v mesu, ki sicer lahko ob toplotni obdelavi postane trdo, meso pa žilavo.

Oglaševanje

Če meso raje marinirate, to naredite po postopku, ki ste ga vajeni, le da uro ali dve pred pripravo dodate narezan kivi.

Pomembno pa je, da meso kiviju ni predolgo izpostavljeno, saj lahko postane pretirano mehko in med pripravo razpade, česar pa si tudi ne želite.

Podoben učinek ima tudi ananas, ki prav tako vsebuje encime, ki pripomorejo k mehčanju mesa, še piše portal.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih