Meghan Markle delila recept za rojstnodnevno torto, ki vedno uspe

Magazin 22. Okt 202120:00 0 komentarjev
Meghan Markle
Profimedia

Preden se je pridružila kraljevi družini je Meghan Markle v Hollywoodu slovela tudi kot zagnana blogerka in gurmanka, njeni recepti pa so še danes oboževani po vsem svetu. Njen recept za rojstnodnevno torto z jagodami vas bo naravnost navdušil.

Ljubezen do priprave hrane in peke slaščic Meghan danes deli z možem princem Harryjem, še zlasti rada pa z domačo pripravljeno hrano razvaja otroka, Archieja in Lilibet. Ko je Archie praznoval prvi rojstni dan, mu je tako sama spekla torto, katere recept je zelo preprost, torta pa izjemno okusna in primerna za vsako priložnost.

Za pripravo torte à la Meghan Markle potrebujete naslednje:

  • 3/4 skodelice masla sobne temperature
  • 2 skodelici sladkorja
  • 4 velika jajca
  • 3/4 skodelice kisle smetane
  • 1/2 čajne žličke limonine lupinice
  • 1/2 čajne žličke pomarančne lupinice
  • 1/2 čajne žličke vaniljevega estrakta
  • 2 skodelici moke
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 čajno žličko pecilnega praška

Za polnilo potrebujete:

  • 1 skodelico smetane za stepanje
  • 3 žlice sladkorja
  • 1/2 čajne žličke vaniljevega estrakta
  • 1 zavojček opranih in narezanih svežih jagod
Meghan Markle
Profimedia

Postopek:

Pečico ogrejte na 180 stopinj in naoljite model za torto. Penasto umešajte maslo in sladkor, dokler ne dobite kremne teksture. Dodajte jajca (eno po eno), nato še kislo smetano, limonino in pomarančno lupinico ter vaniljev estrakt. Vse skupaj dobro premešajte.

V drugi skledi zmešajte moko, sol in pecilni prašek, zmes pa nato počasi dodajajte mokrim sestavinam. Mešajte, dokler ne nastane gladka zmes, ki jo vlijte v model za torto. Postavite jo v pečico za približno 40 do 45 minut. Ali je biskvit že pečen, preverite z zobotrebcem.

Postopek za pripravo nadeva:

Stepite smetano, ki ji dodajte sladkor in vaniljev ekstrakt. Spečen biskvit prerežite na pol in premažite s stepeno smetano, na vrh pa dodajte narezane jagode ter nanje nato položite drugo polovico biskvita, ki ga obložite s preostankom sladke smetane. Ponovno okrasite z jagodami in pred serviranjem za nekaj časa postavite v hladilnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!