Mislil je, da bo sodeloval pri gašenju požara: na cilju so se mu orosile oči

Magazin 18. Jun 202419:14 3 komentarji
gasilec
Foto: Zajem zaslona/TikTok

Nekdanji poveljnik gasilcev Zdravko Matiček je praznoval 60. rojstni dan, sodelavci pa so mu pripravili presenečenje, ki ga zagotovo ne bo nikoli pozabil.

Posnetek zagrebškega Prostovoljnega gasilskega društva Kupinečki Kraljevec, objavljen na TikToku, je hitro postal viralen.

Člani društva so s posnetkom, v katerem so enemu od svojih članov in nekdanjemu gasilskemu poveljniku Zdravku Matičku pripravili rojstnodnevno presenečenje, ganili številne ljudi na družbenih omrežjih. Matiček je društvo vodil kar 39 let. Sprva so mu rekli, da gre za intervencijo, vendar so mu solze napolnile oči, ko je namesto tega zagledal prijatelje, ki so ga pričakali s čestitkami.

“Zdravko danes praznuje 60. rojstni dan in misli, da bo sodeloval pri gašenju požara. Skoraj je na lokaciji, vendar dima ni,” piše v videu, v katerem je Matiček vidno zmeden.

“Kaj zdaj, kaj zdaj,” sprašuje kolege, nato pa gasilsko vozilo zavije proti lovski koči, kjer so ga pričakali sodelavci.

Video, ki ima že več kot pol milijona ogledov, je ganil številna srca. “Prelepa gesta”, “Tako veš, da si cenjen in zaželen kolega”, “Jokam. Vse najboljše”, “Lepo za videti, taki prizori pogrejejo srce,” so se vrstile pohvale na rojstnodnevno presenečenje, ki so mu ga pripravili sodelavci.

BONUS VIDEO:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje