Namočeni mandlji naj bi izboljšali prebavo in povečali občutek sitosti.
Oglaševanje
Mandlji vsebujejo kalcij in železo.
Zaradi vsebnosti vitamina E, vlaknin in folne kisline naj bi "namočeni" mandlji izboljšali prebavo, piše Krstarica.
Oglaševanje
Poleg tega naj bi bili učinkovit zaveznik pri hujšanju, saj zaradi visoke vsebnosti vlaknin zmanjšujejo občutek lakote, kar posledično zmanjša vnos kalorij in spodbuja izgubo telesne teže.
Najboljši način priprave je namakanje v dveh kozarcih vode 24 ur. Približno 250 gramov mandljev dajte v posodo in jih prelijte s toplo vodo.
Po 12 urah vodo odlijte in mandljem dodajte dve žlici soli. Nato posodo ponovno napolnite s toplo vodo in mandlje pustite v njej še dodatnih 12 ur.
Oglaševanje
Po 24 urah boste zlahka odstranili rjavo lupinico z mandljev – če se ni že sama odtopila.
Namočene mandlje lahko uporabljate ves teden – vsak dan zaužijte štiri mandlje zjutraj. Brez skrbi jih jejte, saj ne bodo izgubili svojih hranilnih vrednosti.
Pomembno: Gre za domač pripravek, če imate težave s telesno težo, se raje pred uživanjem posvetujte z zdravnikom.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje