Napaka, ki jo marsikdo naredi, ko pripravlja čaj

author
N1
20. jan 2025. 04:34
>
16:59
čaj, limona, med
Foto: PROFIMEDIA | Foto: PROFIMEDIA

Marsikdo si čaja ne more predstavljati brez žlice medu, a včasih (tudi nevede) ljudje naredijo veliko napako.

Strokovnjaki na področju zdrave prehrane opozarjajo, da z medom, ki sicer velja za zdravo živilo, nikakor ne gre pretiravati.
Po njihovem mnenju mladi ne bi smeli zaužiti več kot dve do tri žličke tega nektarja na dan, ljudem z nekaterimi boleznimi pa ne priporočajo več kot ene žlice čez dan, piše portal Krstatica.

Pri uživanju tega živila morajo biti previdni ljudje s prekomerno težo in tisti, ki trpijo za sladkorno boleznijo, aterosklerozo ali hipertenzijo.
Nutricionisti še opozarjajo, da je lahko alergičen na med vsak, ne glede na starost. To živilo vsebuje kisline, živila, ki dražijo želodec, zato lahko prekomerno uživanje medu povzroči gastritis in celo razjede.

Marsikdo pa pri pripravi čaja naredi napako. Žličko medu doda vreli tekočini, s čimer med izgubi blagodejne lastnosti. Če pripravljate čaj, medu nikoli ne dajte v vrelo vodo, ampak šele, ko je čaj ohlajen in še topel. Temperatura vode naj ne bi presegla 40 stopinj Celzija, še piše Krstarica.

POSEBNI VIDEO: "V zaporu sem na dvorišču plesal"



Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih