Lahko je kremna osvežitev ali lahka poslastica.
Zamrznjen jogurt je v ZDA priljubljena poletna osvežitev že od sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Menijo, da je to sladoledu podobno sladico, znano tudi kot frogurt, prvi pripravil ameriški kuhar H. P. Hood iz jogurta in malin.
Jogurtu običajno primešamo sveže ali zamrznjeno sadje in ga pred serviranjem zamrznemo.
Sladica z višjo vsebnostjo beljakovin
Ta sladica je bogata z beljakovinami, še posebej če kot osnovo uporabite grški jogurt. Za pripravo zamrznjenega jogurta lahko uporabite različne vrste sadja – od banan, jagod in hrušk do oreščkov, kot so mandlji, ali celo arašidovega masla. Punkufer.hr je predstavil recept za najpreprostejšo različico, pripravljeno le iz dveh sestavin – sadnega jogurta in zamrznjenih jagod. Če uporabljate sladkan sadni jogurt, dodatni sladkor ni potreben.
Sestavine:
- 450 g jagodnega sadnega jogurta
- 340 g zamrznjenih jagod
Priprava:
V mešalniku ali sekljalniku za zelenjavo zmešajte jagodni sadni jogurt in zamrznjene jagode.
Mešajte, dokler se sestavine ne povežejo v gladko zmes.
Če imate težave z mešanjem zamrznjenega sadja, pustite, da se jagode nekoliko odmrznejo, preden jih zmešate z jogurtom.
Dobljeno zmes preložite v posodo in postavite v zamrzovalnik za eno do dve uri.
Zamrznjen jogurt postrezite s sadjem, čokolado ali drugimi dodatki po svoji izbiri. Uživajte!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!