Mumbajski krompir je odličen dodatek k mesu ali ribam in je tako okusen, da ga lahko jeste tudi kot samostojno jed. Kako ga pripraviti?
V Indiji ga jedo z rižem in žemljicami, ga dajo v sendviče in zavitke ali postrežejo s curryjem, ko se želijo razvajati. Začimbe v receptu prilagodite svojemu okusu in želji po pikantnosti. Če želite, da je krompir bolj hrustljav, lahko začimbam dodate čičerikino moko.
Sestavine:
- 1 kos ingverja velikosti palca
- 2 velika stroka česna
- 6 velikih paradižnikov
- 800 g mladega krompirja
- 3 žlice olja
- 1 velika čebula
- 2 zelena čilija
- 1 žlička semen črne gorčice
- 2 žlički mletega koriandra
- ½ žličke kurkume
- 1 žlička mlete kumine
- 2 žlički garam masale
- mala pest listov koriandra
Priprava:
Ingver olupite in ga naribajte, paradižnike pa prepolovite, odstranite semena in jih narežite na kose. Krompir olupite. Če so nekateri kosi preveliki, jih narežite na enake dele. Narežite čebulo in čili, ki ste mu pred tem odstranili semena. Sesekljajte koriander. Ingver, česen in štiri paradižnike mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi.
Krompir dajte v večji lonec. Prelijte ga s hladno vodo in ga kuhajte na srednjem ognju. Kuhajte ga 8 do 10 minut oziroma dokler se ne zmehča (odvisno od velikosti). Odlijte vodo.
V veliki ponvi olje segrejte na srednjem ognju. Dodajte čebulo in zajeten ščepec soli in pražite 15 minut oziroma dokler čebula ne postane zlata in lepljiva. V ponev dodajte čili, semena gorčice, mleti koriander, kurkumo, kumino in garam masalo in pražite še 2 minuti.
Dodajte zmes iz paradižnika in pustite, da se počasi kuha, dodajte še krompir in preostali paradižnik. Začinite po želji. Krompir rahlo dušite nekaj minut, dokler se ne segreje, nato ga postrežete posutega s koriandrom, piše punkufer.hr.
Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!