Božična sladica: sladka in sočna torta, ki jo boste pripravili v pol ure

Navdih 24. Dec 202417:59 0 komentarjev
Torta
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Glazura iz medu bo torto, za pripravo katere boste potrebovali manj kot pol ure, naredila izjemno sočno in okusno.

Številni že pripravljate okusne jedi, ki jih boste zvečer položili na praznično mizo. Če nimate idej za sladico, bo ta torta pravšnja za vas. Še posebej, če imate v prazničnem času radi medenjake.

Odlično se namreč poda k čaju, sladkemu vinu, temnemu pivu ali grenkim likerjem, njena priprava pa je povsem enostavna, saj imate vse sestavine že doma.

Priprava medene torte vam bo vzela manj kot pol ure, za piko na i pa bo poskrbela medena glazura, ki jo bo naredila čudovito sočno, piše Punkufer.hr.

Sestavine:

170 gramov medu,

140 gramov masla,

85 gramov rjavega sladkorja,

2 umešani jajci,

200 gramov presejane moke,

2 žlički pecilnega praška,

voda.

Glazura:

55 gramov sladkorja v prahu,

1 žlica medu,

topla voda.

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Okrogli pekač premažite z maslom. Med, maslo in sladkor položite v lonec in sestavine prelijte z žlico vode. Rahlo segrevajte, da se sestavine stopijo. Lonec nato odstavite s štedilnika in vmešajte jajca in moko. Zmes položite v pekač. Torto pecite 40 do 45 minut, dokler biskvit ne začne odstopati od sten pekača.

Ko je torta pripravljena, jo pustite, da se ohladi v pekaču. Dokler je torta še topla, naredite glazuro. Sladkor in med zmešajte z 2 do 3 žličkami vrele vode in še toplo glazuro prelijte po torti, še piše Punkufer.hr.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!