Če želite speči hrustljav pečen krompirček, mu morate dodati le eno sestavino.
Krompir je ena od jedi, ki se pogosto znajde na našem jedilniku, zato je zelo pomembno, kako je pripravljen.
Mnogi si prizadevajo doseči popolno ravnovesje med hrustljavo zunanjo plastjo in mehko notranjostjo. Vendar pa zdaj kuhar na TikToku razkriva, da obstaja posebna sestavina, ki lahko povsem preoblikuje in izboljša okus pečenega krompirja.
Medtem ko se vam morda v mislih pojavljajo nenavadna zelišča in začimbe, strokovnjak Oli Brandon predlaga, da lahko že samo ena čajna žlička sode bikarbone, ki jo dodate svojemu običajnemu receptu, naredi neverjetno razliko.
“V vrelo vodo dajte eno čajno žličko sode bikarbone in sol ter kuhajte krompir, dokler se ne zmehča, vendar ne sme razpasti,” je povedal v videu.
Soda bikarbona poviša alkalnost vode, torej zviša pH, in ko jo dodamo v vodo h krompirju, s tem pospešimo razgradnjo pektina in zunanje plasti krompirja se hitreje razkuhajo, medtem ko notranjost ostane čvrsta, piše britanski Mirror.
Kako pripraviti “najbolj hrustljav krompirček”
Pečico segrejte na 180 °C, v pekač dodajte nekaj svinjske masti, nato pa pekač z mastjo za 15 minut postavite v pečico.
Ko ste na pol kuhan krompir odcedili, ga prenesite v pekač z raztopljeno mastjo. Krompir prelijte z mastjo in začinite s soljo ter poprom, nato pa ga pecite 20 minut na 180 °C. Po tem času krompir obrnite in ga pecite dodatnih od 20 do 30 minut, dokler ne postane zlato rjav.
Medtem fino nasekljajte rožmarin in česen. Oboje prelijte z maščobo, v kateri se je pekel krompir, in dobro premešajte. To zmes dodajte krompirju in vse skupaj za 15 minut vrnite v pečico. Brandon trdi, da boste s tem receptom pripravili “najbolj hrustljav krompir, kar ste ga kdaj jedli”.
Ta metoda je na TikToku pritegnila tisoče navdušenih odzivov, mnogi gledalci pa so izrazili željo, da bi sami poskusili ta trik s krompirjem.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!