Obstaja sestavina, ki zaradi vsebnosti posebnih encimov svinjini in govedini doda neverjetno mehkobo, a nikoli ne bi pomislili, da bi jo pri pripravi mesa uporabili.
Priprava mesa je lahko včasih težavnejša, kot se zdi na prvi pogled, še posebej pri svinjini in govedini, ki od kuharjev zahtevata več časa in pozornosti ter spretno žilico za kuhanje.
Tudi, če je meso okusno, bo v njem težko uživati, če bo suho in trdo. A obstaja nenavaden trik, ki lahko to prepreči in mesu doda neverjetno mehkobo – kivi.
Če želite, da je vaša svinjina ali govedina zelo mehka, je kivi skrivna sestavina, ki vam lahko pomaga doseči ta cilj.
Če le nekaj rezin kivija položite na surovo meso in pred peko pustite delovati kratek čas, bo tekstura mesa postala izjemno mehka in sočna.
Razlog za to se skriva v prisotnosti posebnih encimov v kiviju, ki imajo moč razgraditi vezivno tkivo v mesu in ga tako zmehčajo.
Če meso raje marinirate, sledite običajnemu postopku mariniranja, narezan kivi dodajte uro ali dve pred dejanskim postopkom priprave.
Pomembno pa je, da meso ni predolgo izpostavljeno kiviju, saj lahko zaradi prevelike mehkobe med pripravo razpade. Poleg kivija ima, ker vsebuje iste encime, podoben učinek na mehkobo mesa tudi ananas.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje