Domačo česnovo pasto lahko hranite v hladilniku do dva tedna. Če jo želite imeti dlje, pa jo lahko v manjših porcijah tudi zamrznete.
Česnova pasta je preprosta mešanica česna in oljčnega olja, s katero si boste olajšali kuhanje. Tako vam bo prihranila sekljanje, imeli jo boste pripravljeno v hladilniku, ne glede na to, ali morate le obogatiti okus kakšne jedi ali pa pripraviti omako na osnovi česna.
Na policah supermarketov vse pogosteje najdemo česnovo pasto, a za razliko od kupljene je domača brez aditivov in konzervansov, je neprimerljivo cenejša in veliko bolj okusna. V hladilniku jo lahko hranite do dva tedna. Lahko pa jo tudi zamrznete v manjših porcijah in posodica za led zlahka postane posodica za česnovo pasto.
Po želji jo lahko obogatite s svežimi zelišči, na primer s peteršiljem ali drobnjakom, črnim poprom, parmezanom ali žličko svežega limoninega soka. Preden jo shranite v hladilniku, jo pokrijte s tanko plastjo oljčnega olja, da bo dlje časa ostala sveža.
Sestavine:
4 stroki česna
4 čajne žličke ekstra deviškega oljčnega olja
Priprava:
Česen olupimo in očistimo.
Očiščen česen skupaj z oljem damo v mešalnik in mešamo, dokler ne dobimo gladke paste.
Pasto shranimo v nepredušno posodo in pospravimo v hladilnik.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!