Vse sestavine imate zagotovo že doma, za pripravo pa potrebujete le mešalnik, deset minut časa in malo dobre volje.
Ta recept za vaniljevo torto je resnično nepremagljiv v svoji preprostosti. Ne vsebuje masla, jajc in mleka, torta pa je mehka, puhasta in sočna, tako da nikoli ne bi uganili, da ne jeste “navadne” vaniljeve torte.
Ta torta je dejansko moderna interpretacija tistih “depresivnih” tort, ki so se pojavile med drugo svetovno vojno, ko so bile sestavine redke. In res, vse sestavine, ki jih potrebujete, zagotovo imate doma. Za pripravo potrebujete le mešalnik in deset minut časa, torta pa se bo pekla približno pol ure, piše Punkufer.hr.
Torto najlažje zaključimo z glazuro iz stepene smetane, ki ji po želji dodamo malo sladkorja. Po vrhu jo lahko okrasimo s kokosom, odlično pa se bo podala k sadnim sirupom in svežemu sezonskemu sadju.
Sestavine
- 1/2 vrečke pecilnega praška
- ščepec soli
- 230 g navadne moke
- 150 g granuliranega belega sladkorja
- 7 ml vaniljevega ekstrakta
- 80 ml rastlinskega olja
- 240 ml vode
Priprava
Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija.
Tortni model premera 23 centimetrov obložimo s peki papirjem.
Zmešamo moko, pecilni prašek in sol.
Dodamo sladkor in ponovno premešamo.
Dodamo vaniljo, olje in polovico vode. Mešamo, dokler ne dobimo gladkega testa brez grudic, nato dodamo preostalo vodo in še enkrat premešamo.
Testo vlijemo v pekač. Pečemo približno 35 minut oziroma dokler sredica ni pečena.
Pred rezanjem ali glazuro naj se torta popolnoma ohladi v pekaču.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje