
Preprost trik, ki vas bo navdušil. Žgancem dodajte samo eno sestavino in pripravili boste najbolj okusen obrok.
Žganci so ena najbolj priljubljenih tradicionalnih jedi v slovenski kulinariki. Nekoč so veljali za hrano revnejših slojev, danes pa jih cenimo kot pravo domačo specialiteto, ki jo lahko uživamo za zajtrk, kosilo ali večerjo. Njihova priprava je hitra, okus pa izjemno prijeten in nasiten.
Kar žgance dela tako posebne, je preprostost recepta in vsestranskost postrežbe. So hranljivi, ekonomični in prilagodljivi različnim okusom. Priprava vključuje koruzno moko, sol in vodo, ključno noto pa jim daje dodatek masla, ki poskrbi za bogatejši in prijetnejši okus.
Recept za slastne žgance z maslom
- 4 skodelice vode
- 1 čajna žlička soli
- 1 skodelica rumene koruzne moke
- 3 žlice masla
Priprava
V lonec nalijemo vodo, dodamo sol in zavremo.
Ko voda zavre, počasi in ob stalnem mešanju dodajamo koruzno moko.
Zmanjšamo temperaturo in mešamo, dokler se masa ne zgosti in voda izhlapi.
Lonec odstavimo s štedilnika, dodamo maslo ter dobro premešamo.
Žgance postrežemo še tople, najbolje s skuto ali kislim mlekom, predlaga portal Krstarica.
Ne glede na to, ali jih pripravljate po tradicionalnem receptu ali jih obogatite s svojimi priljubljenimi dodatki, bodo žganci vedno odlična izbira za okusen in nasiten obrok. Preizkusite jih in uživajte v pristnih slovenskih okusih.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!