Poznate italijansko klasiko, s katero boste zagotovo prepričali tudi najzahtevnejše kulinarične navdušence? Recept je pravzaprav povsem preprost.
Za okusno jed ne potrebujete nujno veliko sestavin, pomembno pa je, da so kakovostne. Italijanska klasika Pasta alla Sorrentina z juga države je le še en dokaz, da to zares drži, poroča spletni portala Punkufer.
Za okusno specialiteto iz regije Sorrento na jugu Italije potrebujete zgolj testenine, paradižnikovo mezgo, svežo baziliko in dva sira: parmezan in mocarelo.
Potrebujete:
- 2 žlici olivnega olja
- 1 strok česna
- 600 gramov paradižnikove mezge
- 1 čajno žličko sladkorja
- 10 svežih listov bazilike
- 350 g testenin po vašem okusu (fusilli, peresniki, rigatoni …)
- 200 g mocarele
- 70 g parmezana
- sol, poper
Priprava:
- V veliki ponvi segrejte olivno olje in mu dodajte strok česna, ki ga na zmernem ognju pražite 1-2 minuti. Nato v ponev zlijte paradižnikovo mezgo ter ji dodajte sol, sladkor, poper in sveže liste bazilike. Dobro premešajte in pustite, da se omaka počasi kuha 25-30 minut. Pozorno spremljajte, kaj se dogaja v posodi, premešajte in po potrebi dodajte vodo.
2. V drugi posodi skuhajte testenine do “al dente” in jih odcedite.
3. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
4. Mocarelo narežite na manjše koščke, parmezan pa naribajte.
5. Omako prelijte čez testenine ter odstranite ostanke česna.
6. V pekač stresite polovico testenin, nato pa jih prekrijte s približno polovico narezane mocarele in naribanega parmezana.
7. Sledi druga plast. Čez sir stresite preostanek testenin, po katerih znova razporedite sir, nato pa pekač za približno 10 minut potisnite v pečico, da se sir stopi in nekoliko zapeče.
8. Ko pekač postavite iz pečice, lahko jed pretresete še z listi sveže bazilike in postrezite še vroče.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!