
Okusni in zdravi bučkini čevapčiči, ki osvajajo splet in prepričajo tudi mesojedce.
Oglaševanje
V času, ko vse več ljudi posega po brezmesnih obrokih, bučke postajajo prava kulinarična zvezda.
Ta osvežujoča poletna zelenjava se je izkazala kot odličen nadomestek za meso – ne le zaradi blagega okusa, temveč tudi zaradi možnosti raznolike uporabe v kuhinji. Eden najbolj priljubljenih receptov, ki je prava uspešnica na spletu, so prav bučkini čevapčiči – zdrava, nasitna in preprosta jed.
Oglaševanje
Sestavine
- 1 srednje velika bučka
- 1 srednje velik korenček
- 1 srednje velik krompir
- 1 strok česna
- 2 žlici moke
- 4 žlice ovsenih kosmičev
- 2 jajci
- 100 g parmezana
- 1 čajna žlička sladke paprike
- Sol in poper po okusu
- Peteršilj po okusu
- Olivno olje
Priprava v treh preprostih korakih
Priprava zelenjave
Oglaševanje
Bučko operemo in naribamo, rahlo solimo in pustimo stati na papirnati brisači, da spusti odvečno tekočino. Nato jo dobro ožamemo in zmešamo z naribanim korenčkom, jajci in parmezanom.
Obogatitev mase
Dodamo še nariban krompir, drobno sesekljan peteršilj in česen. Začinimo po okusu ter vmešamo ovsene kosmiče in moko. Zmes dobro premešamo in pustimo stati deset minut, da se sestavine povežejo.
Oglaševanje
Oblikovanje in peka
Z naoljenimi rokami oblikujemo manjše čevapčiče, jih povaljamo v moki ter spečemo v dobro segreti ponvi na olivnem olju do zlato rjave barve.
Bučkine čevapčiče lahko ponudite s tzatzikijem (omaka iz grškega jogurta, kumar in česna), svežo poletno solato, pečeno zelenjavo ali najljubšo prilogo, priporoča portal Nova.rs. So odlična izbira za lahko kosilo, piknik ali zdrav večerni obrok.
S svojo sočnostjo, aromatičnostjo in preprosto pripravo bodo zagotovo postali stalnica v vaši kuhinji.
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Najbolj brano
Oglaševanje
Oglaševanje