Oglaševanje

Hitro pripravljena, neverjetno okusna: torta, ki se kar topi v ustih

author
N1
03. sep 2025. 04:49
slivova torta
Foto: PROFIMEDIA

Priprava ni zapletena, rezultat pa deluje kot iz prave slaščičarne.

Oglaševanje

Slive, lešniki in čokolada tvorijo trio, ki nikoli ne razočara. Čokoladno-lešnikova torta s slivami je razkošna, sočna in hkrati dovolj preprosta, da jo lahko pripravimo doma brez posebnega znanja.

Slive s svojo naravno sladko-kiselkasto noto vnesejo svežino, lešniki torti podarijo toplino in bogato teksturo, koščki temne čokolade pa poskrbijo za sladko presenečenje v vsakem grižljaju.

Oglaševanje

Sestavine

  • 175 g masla
  • 500 g sliv
  • 175 g rjavega sladkorja
  • 175 g moke
  • 3 čajne žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 175 g mletih lešnikov
  • 3 jajca
  • 50 g temne čokolade (70 % kakava), sesekljane
  • 2 žlici lešnikov
  • 2 žlici slivove marmelade

Priprava

Pečico segrejte na 180 °C. Dno okroglega pekača za torto (20 cm) obložite s peki papirjem.

Oglaševanje

Štiri slive prerežite na pol in odstranite koščice – te boste uporabili kasneje za okras. Preostale slive razkoščičite in grobo sesekljajte.

V večjo skledo dodajte sladkor, maslo, moko, mlete lešnike, jajca, sol in pecilni prašek. Z električnim mešalnikom mešajte 1–2 minuti, da nastane gladka zmes.

Z žlico nežno primešajte sesekljane slive in čokolado. Maso vlijte v pripravljen pekač in poravnajte površino.

Oglaševanje

Na vrh položite prerezane polovice sliv in jih rahlo pritisnite v zmes. Potresite z grobo sesekljanimi lešniki.

Pecite 40–50 minut, dokler torta ne postane zlato rjava in čvrsta na dotik.

Ohlajajte 10 minut v pekaču, nato previdno odstranite papir za peko.

Pred serviranjem segrejte slivovo marmelado in jo premažite po vrhu – za čudovit sijaj in dodatno sočnost.

Oglaševanje

Dober tek!

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih