
Priprava ni zapletena, rezultat pa deluje kot iz prave slaščičarne.
Oglaševanje
Slive, lešniki in čokolada tvorijo trio, ki nikoli ne razočara. Čokoladno-lešnikova torta s slivami je razkošna, sočna in hkrati dovolj preprosta, da jo lahko pripravimo doma brez posebnega znanja.
Slive s svojo naravno sladko-kiselkasto noto vnesejo svežino, lešniki torti podarijo toplino in bogato teksturo, koščki temne čokolade pa poskrbijo za sladko presenečenje v vsakem grižljaju.
Oglaševanje
Sestavine
- 175 g masla
- 500 g sliv
- 175 g rjavega sladkorja
- 175 g moke
- 3 čajne žličke pecilnega praška
- ščepec soli
- 175 g mletih lešnikov
- 3 jajca
- 50 g temne čokolade (70 % kakava), sesekljane
- 2 žlici lešnikov
- 2 žlici slivove marmelade
Priprava
Pečico segrejte na 180 °C. Dno okroglega pekača za torto (20 cm) obložite s peki papirjem.
Oglaševanje
Štiri slive prerežite na pol in odstranite koščice – te boste uporabili kasneje za okras. Preostale slive razkoščičite in grobo sesekljajte.
V večjo skledo dodajte sladkor, maslo, moko, mlete lešnike, jajca, sol in pecilni prašek. Z električnim mešalnikom mešajte 1–2 minuti, da nastane gladka zmes.
Z žlico nežno primešajte sesekljane slive in čokolado. Maso vlijte v pripravljen pekač in poravnajte površino.
Oglaševanje
Na vrh položite prerezane polovice sliv in jih rahlo pritisnite v zmes. Potresite z grobo sesekljanimi lešniki.
Pecite 40–50 minut, dokler torta ne postane zlato rjava in čvrsta na dotik.
Ohlajajte 10 minut v pekaču, nato previdno odstranite papir za peko.
Pred serviranjem segrejte slivovo marmelado in jo premažite po vrhu – za čudovit sijaj in dodatno sočnost.
Oglaševanje
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Najbolj brano
Oglaševanje
Oglaševanje