Vsaka vrsta posode ima svoje mesto v kuhinji. Večina ljudi hrani lonce in velike posode v spodnjih, krožnike pa v zgornjih omarah. A obstaja boljša rešitev.
Večina izmed nas se verjetno nikoli ne sprašuje, zakaj imamo točno določen kos posode na točno določenem mestu, določene postavitve smo preprosto vajeni od malega. A s preureditvijo prostorov za hranjenje različne vrste posode si lahko precej olajšamo postrežbo in pospravljanje.
Oblikovalski strokovnjaki priporočajo, da krožnikov ne hranimo na višini, temveč nekoliko nižje. Svetujejo, da krožnike pospravimo v predale v višini pasu, saj je to ergonomsko boljša rešitev, je povedala oblikovalka Christa Gibbons.
Obenem naj bodo predali za posodo čim bližje pomivalnemu koritu ali pralnemu stroju, da ne hodimo nenehno po kuhinji s kupom krožnikov, piše N1 Zagreb.
“Poleg tega, da so globoki predali veliko bolj praktična rešitev za odrasle, tudi otrokom olajšajo pripravo mize,” pa je dodala oblikovalka Alison Pickart.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje