
Enostavna za pripravo ter super poslastica za oči in brbončice.
Velika noč je praznik, ki prinaša obilje okusov in tradicionalnih jedi – barviti pirhi, omamno dišeča potica, pikanten hren, domača šunka in sveže pečen kruh so nepogrešljivi del praznične mize. A zakaj ne bi teh klasičnih dobrot popeljali na višjo raven?
Portal Punkufer.hr je objavil preprost in hiter recept za polnjena jajčka, ki bodo navdušila tako s svojo podobo kot s polnim okusom. Idealna izbira, ko želite očarati goste brez dolgotrajne priprave.
Kaj potrebujete?
- 5 kuhanih jajc
- 100 ml kisle smetane
- 100 g hrustljave slanine
- 65 g naribanega sira (čedar je odlična izbira)
- 15 g svežega drobnjaka
- sol in poper po želji
Kako jih pripravite?
Jajca olupite in jih po dolgem prerežite na pol.
Previdno odstranite rumenjake in jih pretlačite z vilicami.
Dodajte kislo smetano, sir, nasekljan drobnjak in zapečeno slanino, narezano na manjše koščke.
Začinite po okusu s soljo in poprom.
Z nastalo zmesjo napolnite beljakove polovice – za lažjo pripravo lahko uporabite slaščičarsko vrečko ali kar žličko.
Postrezite jih ohlajene kot hladno predjed ali kot dodatek k praznični mizi. So odličen prigrizek, ki hitro izgine s krožnika.
In če želite še več navdiha, kako uporabiti kuhana jajca na drugačen način, si oglejte spodnji video z dodatnimi idejami za nadeve.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje