Ideja za velikonočno pojedino: polnjena jajčka, ki jih bodo vsi želeli poskusiti

Navdih 07. Apr 202519:27 1 komentar
polnjena velikonočna jajčka
Foto: PROFIMEDIA

Enostavna za pripravo ter super poslastica za oči in brbončice.

Velika noč je praznik, ki prinaša obilje okusov in tradicionalnih jedi – barviti pirhi, omamno dišeča potica, pikanten hren, domača šunka in sveže pečen kruh so nepogrešljivi del praznične mize. A zakaj ne bi teh klasičnih dobrot popeljali na višjo raven?

Portal Punkufer.hr je objavil preprost in hiter recept za polnjena jajčka, ki bodo navdušila tako s svojo podobo kot s polnim okusom. Idealna izbira, ko želite očarati goste brez dolgotrajne priprave.

Kaj potrebujete?

  • 5 kuhanih jajc
  • 100 ml kisle smetane
  • 100 g hrustljave slanine
  • 65 g naribanega sira (čedar je odlična izbira)
  • 15 g svežega drobnjaka
  • sol in poper po želji

Kako jih pripravite?

Jajca olupite in jih po dolgem prerežite na pol.

Previdno odstranite rumenjake in jih pretlačite z vilicami.

Dodajte kislo smetano, sir, nasekljan drobnjak in zapečeno slanino, narezano na manjše koščke.

Začinite po okusu s soljo in poprom.

Z nastalo zmesjo napolnite beljakove polovice – za lažjo pripravo lahko uporabite slaščičarsko vrečko ali kar žličko.

Postrezite jih ohlajene kot hladno predjed ali kot dodatek k praznični mizi. So odličen prigrizek, ki hitro izgine s krožnika.

In če želite še več navdiha, kako uporabiti kuhana jajca na drugačen način, si oglejte spodnji video z dodatnimi idejami za nadeve.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Priporočeno vsebino