
Priljubljeni italijanski kuhar je delil recept za jed na žlico, ki jo obožujemo tudi Slovenci.
Luke Margo je italijanski kuharski virtuoz, ki na družbenih omrežjih navdušuje s svojimi recepti.
Še posebej veliko pozornosti je pritegnil z receptom za pašto fižol – pravo starodavno jed iz Italije, ki jo obožujemo tudi Slovenci.
Ta preprosta, a izjemno okusna jed temelji na dveh osnovnih sestavinah – fižolu in testeninah.
Jed je v osnovi vegetarijanska, seveda pa lahko mesojedci okus izboljšajo tudi tako, da v enolončnici kuhajo še kos mesa. V Sloveniji jo najpogosteje postrežemo s tradicionalno kranjsko klobaso.
Mojster kuhinje Margo to slavno jed opisuje kot “preprosto in okusno italijansko klasiko, ki greje dušo”.
Sestavine:
- 250 g manjših testenin
- 1 čebula
- 2 korenčka
- 2 stebli zelene
- 5 strokov česna
- 5 žlic olivnega olja
- 300 g pancete (po želji)
- 400 g pelatov
- 800 g belega fižola
- 400 ml piščančje jušne osnove
- 1 čajna žlička mlete rdeče paprike
- 1 čajna žlička posušenega origana
- pest sesekljanega svežega peteršilja
- pest svežih listov bazilike
- 150 g parmezana
Priprava:
Priprava je zelo preprosta. Na olivnem olju prepražimo sesekljano zelenjavo, dodamo panceto, začimbe, česen in pretlačene pelate. Nato v lonec dodamo odcejen fižol iz pločevinke in drobne testenine po izbiri.
Vse skupaj zalijemo s piščančjo jušno osnovo, lahko je tudi zelenjavna ali goveja, odvisno, kaj imate doma, pokrijemo in kuhamo na zmernem ognju toliko časa, da se skuhajo testenine, približno 15 minut. Dodamo sveža zelišča in na koncu vmešamo parmezan.
Nič lažjega. Uživajte v jedi.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje