Kdaj položite jajca v vodo? Razlika v kuhanju je velika

Navdih 07. Jun 202411:24 3 komentarji
Kuhanje jajc
Foto: PROFIMEDIA

Nekoč ena najboljših kuharic v Ameriki je trdila, da večina ljudi jajca kuha narobe.

Najpogostejša napaka pri kuhanju jajc je, da surovo jajce položimo neposredno v vrelo vodo, zaradi česar se beljak skuha, medtem ko rumenjak ostane surov. Cilj je, da je jajce skuhano enakomerno.

Mary Frances Kennedy Fisher, nekoč ena najboljših kuharic v Ameriki, ki danes ni več med nami, je v svojih knjigah delila številne dragocene kuharske nasvete, ki še vedno pritegnejo veliko pozornosti.

Med številnimi nasveti o pripravi hrane je predstavila tudi dva najboljša načina za popolno kuhana jajca, ki zagotavljata, da bo rumenjak popolnoma kuhan, a še vedno mehak.

Prvi način je zelo preprost, če natančno sledite korakom. Preden jajca položite v vrelo vodo, jih najprej prelijte s hladno vodo. Nato jih kuhajte na srednji temperaturi, kolikor dolgo želite. Čeprav se morda zdi, da je ta postopek daljši, bodo jajca na ta način skuhana prav tako hitro kot v vreli vodi, poroča portal Krstarica.

Za drugi način je predlagala, da jajca položite v lonec s hladno vodo in jih nato na hitro segrejete. Ko voda zavre, so jajca kuhana.

Čeprav sta njeni metodi prejeli veliko pohval, in ljudje, ki so jih preizkusili, trdijo, da so jajca res najokusnejša, je Fisher v svoji knjigi opozorila na eno majhno pomanjkljivost.

Jajca so sicer popolnoma kuhana, vendar je z njih težje odstraniti lupino.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje