Kislo zelje brez vode? Tudi to je mogoče: pripravite ga po tem receptu

Navdih 04. Nov 202404:37 1 komentar
Kislo zelje
Foto: PROFIMEDIA

Pripravljate ozimnico? Če da, potem bo ta recept za kislo zelje pravšnji za vas. Njegova priprava je povsem enostavna in za to ne potrebujete vode.

Za kislo zelje po izvirnem ruskem receptu potrebujete sveže glave zelja. Rusinje imajo sicer poseben način priprave, ki ne zahteva vode in je zelo preprost. Solata iz kislega zelja se mimogrede poda k vsem zimskim jedem in je polna vitaminov, piše Krstarica.

Recept za pripravo

1 kilogram kislega zelja

20 gramov soli

80 gramov korenja

2 do 3 lovorjevih listov

cela poprova zrna

Zelje in korenje naribajte. Zelje nato posolite in ga začnite stiskati, da izpusti vodo. Zelo pomembno je, da je zelje sočno. Na dno steklenega kozarca položite lovorjev list in poprova zrna in ponovno stisnite. Nato dodajte plast korenja in ponovite postopek. Vsako plast morate dobro potlačiti, da bo zelje v kozarcu povsem pokrito s sokom.

Nepokrit kozarec nato za vsaj tri dni postavite na toplo in temno mesto. Vsak dan (najbolje 2- do 3-krat na dan) zelje z leseno paličico prebodite, da preprečite kemijske reakcije. Zatem zelje znova potisnite z leseno palico, da bo to prekrito s sokom. Po treh dneh ga lahko poskusite, ga pokrijete s pokrovom in položite v hladilnik, še piše Krstarica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje