Če ste ljubitelji pistacij, vam bo všeč ta preprosta sladica, ki zahteva le nekaj sestavin in se jo pripravi v manj kot 20 minutah. Preberite recept za lažni tiramisu s pistacijami.
Tiramisu je italijanska klasika, pripravljena iz piškotov, namočenih v espresso in mascarponeja, ki jo na koncu posipajo s kakavom. Izdelkov, ki vključujejo oreščke, pa Italijani ne priznavajo kot tiramisu in nad receptom ne bodo najbolj navdušeni, a zato ta sladica ne bo nič manj okusna.
Lažni tiramisu ne vsebuje kave, če pa želite, lahko piškote namesto v mleko namočite v kavo.
Gostota bo odvisna od kreme iz pistacij, ali namaza, če se vam zdi pregosta, jo poljubno razredčite z mlekom, ki ga postopoma dodajate po žlicah. Sladico lahko potresete tudi s kakavom.
Sestavine:
40 g pistacij (nesoljenih, sesekljanih)
80 g sladkorja v prahu
200 g baby piškotov
400 g pistacijeve kreme (namaz)
250 g mascarponeja
250 g smetane za stepanje
200 ml mleka
Priprava:
V veliko skledo dajte mascarpone in pistacijevo kremo. Dodajte jima sladkor in dobro premešajte. Nato v globok krožnik nalijete nekaj mleka in vanj na hitro namočite piškote, ter pazite, da ne razpadejo.
Piškote naložite v steklene skodelice lahko pa tudi v kakšen drug model, namažite s pistacijevo in maskarponejevo kremo in postopek ponovite. V hladilniku pustite vsaj dve do tri ure.
Po želji posipajte s kakavom in okrasite s sesekljanimi pistacijami. In dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!