Kruh iz samo dveh sestavin: hrustljava skorja in nebeško mehka sredica

author
N1
19. sep 2024. 05:11
>
23:21
kruh
Foto: PROFIMEDIA | Foto: PROFIMEDIA

Tudi brez predhodnih izkušenj s peko ali zapletenih sestavin lahko pripravite okusen kruh.

Če se vam zdi peka kruha zapletena, je ta recept dokaz, da lahko brez veliko sestavin in predznanja spečete okusen kruh.
Potrebujete le dve osnovni sestavini: samovzhajajočo moko in polnomastno mleko. Rezultat je mehak, puhast mlečni kruh, ki ga lahko pripravite v manj kot eni uri.

Kako pripraviti samovzhajajočo moko?


Če nimate samovzhajajoče moke, jo lahko hitro pripravite sami. Na vsakih 100 gramov navadne moke dodajte žličko pecilnega praška in ščepec soli. Nato prilagodite količine glede na recept.

Enostavna priprava


Za pripravo tega mlečnega kruha potrebujete le dve sestavini, osnovne pripomočke in pečico. Moko in mleko preprosto zmešate, dokler ne dobite gladkega testa, ki ga nato preložite v pekač in pečete približno 40 minut.

Enostavno pripravljen kruh je idealen za sendviče, kot priloga k enolončnicam, lahko pa ga uživate samostojno – z malo masla, piše Punkufer.hr, ki je objavil tudi recept.

Sestavini



  • 250 g samovzhajajoče moke

  • 210 ml polnomastnega mleka



Priprava


Moko in mleko zmešajte, dokler ne dobite gladke mase.

Zmes preložite v pekač, obložen s peki papirjem.

Pečico segrejte na 180 °C in kruh pecite 35–40 minut oziroma toliko časa, da se skorja zlato zapeče.

Pustite, da se kruh popolnoma ohladi, preden ga postrežete. Dober tek!

BONUS VIDEO:



Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih