
Če tega načina priprave pireja še niste preizkusili, je morda čas, da preizkusite ta trik in se sami prepričate o razliki.
Če ste še vedno zvesti tradicionalnemu načinu priprave pireja, boste morda želeli preizkusiti nekaj novega, kar vam bo odprlo povsem nove kulinarične možnosti.
Zimski meseci so kot nalašč za pripravo toplega, kremastega pireja, vendar se včasih zgodi, da končni rezultat ni ravno takšen, kot smo si želeli – bodisi preveč grudast bodisi preveč voden. A obstaja en preprost trik, ki vam bo zagotovo pomagal doseči popoln pire.
Kuharski mojstri priljubljene britanske restavracije so v videu na TikToku delili odličen nasvet, ki bo vašo pripravo pireja popeljal na novo raven. Pire krompir pripravite na povsem drugačen način: namesto da krompir kuhate v vodi, ga raje specite v grobi soli. Krompir naj se peče v soli pri temperaturi od 160 do 180 stopinj Celzija, dokler ni popolnoma mehak.
Zakaj pečenje v soli?
Ta tehnika prinaša številne koristi. Sol deluje kot naravna zaščita, ki omogoči enakomerno segrevanje krompirja. Hkrati preprečuje, da bi krompir vpijal preveč vlage, zaradi česar ohrani poln okus. Rezultat je neverjetno kremast in bogat pire, ki bo navdušil vsakogar.
Ko je krompir pečen, preprosto odstranite odvečno sol, ga prerežite na pol in še toplega pretlačite. Postopoma dodajte segreto maslo in mleko, da dosežete popolno teksturo.
Spletni uporabniki so navdušeni nad tem trikom, saj je posnetek že presegel 30.000 ogledov. Številni so v komentarjih poudarili, kako preprosta in uspešna je ta metoda za doseganje popolnoma kremastega pireja.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje