Mesečni horoskop za maj 2023: pripravite se na največje spremembe v letu

Magazin 01. Maj 202306:00
Tedenski horoskop
Profimedia

V začetku maja je Merkur še zmeraj v retrogradni fazi, a v sredini meseca bo ta vpliv pojenjal. Prav zato je letošnji maj tisti mesec, ko razmislimo, kaj smo naredili v preteklosti, se skušamo iz preteklih izkušenj kaj naučiti in začnemo spreminjati, kar je spremeniti treba. Astrološki vpliv bo za spremembe več kot ugoden, mestoma celo neverjetno močan.

Oven

Maj bo za ovne zelo dinamičen, saj boste svoja stališča zagovarjali zelo vročekrvno in istočasno čutili veliko potrebo, da pokažete tudi, katere so tiste vrednote, ki so za vas res pomembne. Obenem pa boste v maju tudi sanjarili, še zlasti o kakšnih investicijah, kar bo doseglo vrhunec nekje v sredini meseca. Že res, da boste okoli tega imeli tudi nekaj srbi, a je to bolj prehodnega značaja.

Če ste v partnerski zvezi ali ste poročeni, ne skrbite, to bo stabilno. Planet harmonije se namreč nahaja prav v vašem znaku. Tu in tam se bodo sicer pojavili kakšni spori, ki jih boste še največkrat sprožili prav vi, kar pa je posledica vašega nerazumevanja in netolerance.

Če pa ste samski, pa se vam v mesecu maju obetajo priložnosti, ko boste lahko pokazali svoj šarm. Kar se tiče zdravja, poskrbite predvsem za zdravo prehrano.

Bik

Dragi biki, prav v tem mesecu prehajate v novo obdobje vašega življenja. Spremembe so v vašem znaku, začele so se še v drugi polovici aprila, naslednje prihajajo v drugi polovici maja. V tem času mnogi biki začenjate nove in pomembne poslovne projekte, najdejo novo službo in nasploh orjejo ledino mnogih sprememb.

Druga polovica meseca lahko prinese nekaj skrbi na področju financ, ki vas bodo zaskrbele.

Odnos z vašim partnerjem bo v tem času precej naelektren in želeli si boste, da nekaj spremenite tudi na partnerskem področju. Če se želite z ljubljeno osebo pogovoriti, bo najbolje, če boste to storili v začetku meseca. Nekateri pripadniki vašega znaka precej sanjajo o idealnem partnerju, ampak pazite – lahko se pojavi nekdo, za katerega pa boste šele mnogo kasneje spoznali, da ni najbolj iskrena oseba. Kar se tiče zdravja, pazite na svojo vitalnost in ne izpostavljajte večjim naporom.

Dvojčka

Planet, ki vlada vašemu znaku, gre od 10. maja retrogradno. Čutili boste potrebo, da komunicirate še bolj in ob tem imeli občutek, da vas druga stran sploh ne razume.

Na poslovnem področju bi bilo dobro, da e malce umirite in si ne dovolite, da izgubite koncentracijo. Če vam bo padla, obstaja velika verjetnost napak. Tudi vaši stroški oziroma izdatki bodo lahko povezani z vašo impulzivnostjo.

Če ste vezani, boste v odnosu do ljubljene osebe verjetno malce bolj zadržani. Razlog so strahovi, ki jih nosite s seboj obenem pa jih ne boste sposobni partnerju pojasniti tako, da mu bo res vse jasno. Če ste samski, pa vam se vam lahko prav v maju zgodi zelo ognjena in strastna  ljubezenska dogodivščina z osebo, ki je pred kratkim izšla iz dolgoletne zveze. Kar se tiče zdravja, pazite predvsem na sinuse.

Rak

Dragi raki, prva dva tedna boste osredotočeni predvsem na posel. Uspelo vam bo, da se prebijete v “prvi plan” in imeli boste veliko podporo svojih nadrejenih. Ko bodo na preizkušnji vaše vrednote, se mirno postavite zanje, naklonjen vam bo, tudi finančno, predvsem konec meseca.

Če ste vezani, vedite, da bo vaša ljubljena oseba zaposlena predvsem sama s seboj, kar vas tudi motilo ne bo. Vsaj ne na začetku. Ampak sčasoma pa boste vseeno želeli nekaj več ravnovesja tudi v vašem odnosu.

Če ste samski, pa je prav maj tisti mesec, ki vam lahko prinese usodno srečane, še posebej v prvih treh tednih. Glede zdravja se nekoliko bolj posvetite zdravi prehrani.

Lev

Dragi Levi, v tednih, ki so pred vami, boste dali vse od sebe, da izboljšate svoj položaj v službi. Mnogi upate tudi na izboljšanje pogojev, zlasti na dvig plače. Ampak bodite pozorni na to, kako boste skušali svoje cilje doseči, saj je lahko prav v tem obdobju odnos z vašimi nadrejenimi malce nestabilen. Vi pa korakate v novo obdobje v vašem življenju, kjer zelo pomembno vlogo igra prav vaša kariera.

Če ste vezani, se več in predvsem bolje posvetite komunikaciji z ljubljeno osebo. Samski levi pa, še zlasti v prvi polovici meseca, lahko srečajo novo simpatijo.

Kar se tiče zdravja, ni večjih skrbi, je namreč stabilno.

Devica

Spoštovane device, odličen aspekt sonca v vašem znaku vam v prvih treh tednih maja daje močno podporo, ko gre za vaše poslovno življenje, a obenem bodite od 10. maja naprej vendarle malce previdni, saj se vaš vladajoči planet takrat premika v retrogradno stanje, v tem času pa se priporoča nekoliko počasnejši tempo, predvsem pa premislek za nazaj.

Če ste poročeni ali v partnerski zvezi, maj ne bo lahek. Ravno zaradi slabe komunikacije bi kar nekaj nesporazumov in očitajočih si prepirov. Če ste samski, pa se lahko zgodi, da boste ponovno srečali simpatijo iz preteklosti.

Vaše zdravje je stabilno.

Tehtnica

Ogromno energije vagate v delo in občasno izgubljate potrpljenje s tistimi, ki vam ne morejo slediti. Kljub temu vam še nekako uspeva ohranjati harmonijo in medsebojno razumevanje z ljudmi okoli vas.

Za nekatere predstavnike vašega znaka so v tem mesecu povsem možne spremembe na delovnem področju – bodisi odpoved v službi bodisi pojav nove službe.

Če ste vezani, ne dovolite, da se v vaš odnos mešajo ljudje od zunaj, to lahko namreč privede ne sporazumov, celo do širjenja neresničnih informacij in posledično težav. Če ste samski, pa se pripravite na to, da vas bo skušala osvojiti oseba zelo ogrnjenega značaja.

Kar se tiče zdravja, lahko na vas prežijo alergije.

Škorpijon

Vaše delo vam pomeni zelo veliko. In že v začetku meseca se vam lahko ponudi možnost napredovanja, sploh pa v sredini meseca prihaja za vas res ugoden vpliv na vaše poslovno življenje, prihajajo priložnosti, ki jih boste v veliki meri tudi zagrabili in izkoristili.

Kar zadeva zasebno življenje, pa je ste v obdobju, ko bo vaš partner lahko tudi precej trmast, zaradi česar so, na podlago od prej, možni veliki prepiri ali pa celo razhodi. Samski bodo na drugi strani pritegnili pozornost vplivne osebe.

Kar se tiče zdravja, je stabilno.

Strelec

Začenjate novo obdobje v vašem poslovnem življenju in maj vam prinaša priložnosti, ki jih boste prepoznali in tudi zagrabili. Se pa vseeno pred končnimi odločitvami posvetujte z nekom, ki mu zaupate, saj lahko vaš entuziazem pri tem pripelje tudi do kakšnih spregledov pomembnih podrobnosti ali napak.

Z vašim partnerjem pa bosta v tem mesecu čutila nekoliko več napetosti, tudi zaradi sporov in preteklosti in nerešenih ter neizrečenih reči med vama. Samskim strelcem se lahko zgodi klic nekdanje simpatije ali celo ljubljene osebe iz preteklosti.

Vaše zdravje je dobro, ne bo pa odveč, če boste popazili na prehrano.

Kozorog

V tem mesecu boste poslovne aktivnosti potisnili v ozadje in dali prednost vašemu zasebnemu življenju, odnosom v družini in nepremičninam. Možni so selitev, prodaja ali nakup nepremičnine, potovanje ali izobraževanje.

Namreč, če ste vezani, je to kar težek čas za vas in vašo ljubljeno osebo, poln napetosti, ki na plano prinašajo tudi nerazrešene stvari iz preteklosti. Če ste samski, pa je to čas, ko boste lahko zakorakali v zvezo z osebo, ki je zelo razgledana in obenem tudi senzualna.

Vaše zdravje je stabilno.

Vodnar

V tem času boste, dragi vodnarji, premislili vaše poslovne odločitve in se morda celo “vrnili h koreninam” na vaši poslovni poti. To sice za vas niti ni tako nenavadno, a kot kaže, boste morali razmisliti spet, preveriti, ali ste kje kakšen korak zgrešili ali zavili na pot, ki za vas ni najbolj prava.

Do izraza bodo prišli tudi vaši družinski odnosi. Če ste vezani, se partner pritožuje, da ste čustveno oddaljeni in hladni, ampak to je kratkega diha in naj vas zato ne skrbi. Če ste samski, pa lahko, da bo vašo pozornost pritegnila oseba, ki ni iz vašega kraja.

Vaše zdravje je stabilno.

Ribi

Drage ribe, že v prvi polovici meseca vas čakajo velike spremembe in to na vseh ravneh vašega življenja. Ali pa vsaj znak, signal, da ste na dobri poti.

Delate načrte, kako boste ustvarjali od tukaj naprej, po mislih se vam podi tudi ideja o dodatnih izobraževanjih, ki bi lahko še izboljšala vašo poslovno pozicijo. Ampak zaenkrat ostanite s tem le pri ideji.

Če ste vezani, ste verjetno opazili, da je vaša ljubljena oseba precej zaposlena z drugimi stvarmi, medtem ko se vi med vsemi obveznostmi, ki jih imate, vseeno truditi najti neko ravnovesje. Nič hujšega, vse se bo postavilo na svoje mesto. Če ste samski, pa lahko prejmete klic osebe iz vaše preteklosti, na katero ste vi že zdavnaj pozabili.

Glede vašega zdravja pa tako zdaj kot sicer velja, da bodite bolj pozorni na to, kaj jeste.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.