Mini pica brez testa, ki jo pripravite v le nekaj minutah

Navdih 09. Apr 202418:24 0 komentarjev
Bučkina pica
Foto: PROFIMEDIA

Okusna alternativa, ki je pripravljena hitro in ne vsebuje toliko ogljikovih hidratov kot klasična pica, saj ne vsebuje testa.

Kdo bi se lahko uprl slastnim užitkom pice? Če si želite prihraniti čas pri pripravi in obenem zmanjšati vnos ogljikovih hidratov ter kalorij, poskusite pripraviti mini bučkine pice

Bučke ne potrebujejo veliko časa za pripravo – v pečici so le toliko časa, da se sir stopi in okusi se združijo.

Če želite še hitrejši in preprostejši postopek, lahko namesto v pečici mini pice pripravite kar v cvrtniku na vroč zrak. Punkufer.hr je objavil recept za to okusno in zdravo alternativo priljubljeni pici.

Potrebujemo:

  • 1 velika bučka
  • 180 g naribane mocarele
  • 80 ml omake za pico
  • sol in poper po želji
  • sveža bazilika
  • pica šunka, olive, gobe, paprika po želji

Priprava:

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.

Bučko operemo, osušimo in narežemo na približno pol centimetra debele okrogle rezine. Solimo in popramo.

Na vsako bučkino rezino nanesemo malo paradižnikove omake, nato dodamo nariban sir ter dodatke po izbiri, kot so rezine pica šunke, olive, gobe ali paprika.

Obložene bučke za nekaj minut postavimo v pečico, da se sir stopi.

Postrežemo jih s svežo baziliko. Dober tek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!