Brez peke: najlažji recept za ekler kocke, ki jih bodo vsi oboževali

author
S. J.
22. mar 2023. 20:33
Ekler kocke
PVR/YOUTUBE | PVR/YOUTUBE

Eklerji so francoska sladica iz kuhanega testa, bogato polnjena s slaščičarsko kremo in oblita s stopljeno čokolado. Če uživate v teh okusih, a niste vešči priprave kuhanega testa – brez skrbi.

Predstavljamo vam najlažji recept za sladico, ki posnema okuse eklerjev, vendar namesto kuhanega testa uporabite katere koli maslene kekse v stilu Petit-Beurre.

Še več, sploh se ne peče, saj namesto kreme uporabite instant puding brez kuhanja, pripravljen v mešalniku s hladnim mlekom.
Za pripravo potrebujete le pet sestavin: kekse, čokolado, stepeno smetano, vaniljev puding in mleko. Sladico lahko pripravite vnaprej, jo hranite v hladilniku in postrežete, ko vam ustreza, piše punkufer.hr.

Če ste bolj sladkosnedi, lahko kremi po želji dodate še sladkor v prahu.

Sestavine:


  • 600 ml hladnega mleka

  • 500 ml sladke smetane

  • 100 g čokolade za kuhanje

  • približno 30 keksov (odvisno od velikosti posode)

  • 2 vrečki instant vaniljevega pudinga (85 g)


Priprava:

V pravokotno posodo zložite eno plast keksov – drug zraven drugega – tako da pokrije dno.

Hladno mleko mešajte s pudingom (brez kuhanja) nekaj minut, dokler ne dobite goste kreme.

Vanjo nato dodajte polovico sladke smetane. Mešajte vse skupaj, dokler ne dobite gladke zmesi.

Polovico kreme prelijte čez kekse v posodi.

Kremo pokrijte še z eno plastjo keksov. Dodajte preostalo kremo.

Na vrh sladice dajte še eno plast keksov.

Sladico postavite v hladilnik za približno dve uri.

Preostalo smetano rahlo segrejte (ne sme zavreti) in prelijte čez koščke čokolade. Pustite, da smetana stopi čokolado, in premešajte.

Čokoladno kremo namažite na ohlajeno sladico.

V hladilniku jo pustite čez noč.

Dober tek!

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih