Eklerji so francoska sladica iz kuhanega testa, bogato polnjena s slaščičarsko kremo in oblita s stopljeno čokolado. Če uživate v teh okusih, a niste vešči priprave kuhanega testa – brez skrbi.
Predstavljamo vam najlažji recept za sladico, ki posnema okuse eklerjev, vendar namesto kuhanega testa uporabite katere koli maslene kekse v stilu Petit-Beurre.
Še več, sploh se ne peče, saj namesto kreme uporabite instant puding brez kuhanja, pripravljen v mešalniku s hladnim mlekom.
Za pripravo potrebujete le pet sestavin: kekse, čokolado, stepeno smetano, vaniljev puding in mleko. Sladico lahko pripravite vnaprej, jo hranite v hladilniku in postrežete, ko vam ustreza, piše punkufer.hr.
Če ste bolj sladkosnedi, lahko kremi po želji dodate še sladkor v prahu.
Sestavine:
- 600 ml hladnega mleka
- 500 ml sladke smetane
- 100 g čokolade za kuhanje
- približno 30 keksov (odvisno od velikosti posode)
- 2 vrečki instant vaniljevega pudinga (85 g)
Priprava:
V pravokotno posodo zložite eno plast keksov – drug zraven drugega – tako da pokrije dno.
Hladno mleko mešajte s pudingom (brez kuhanja) nekaj minut, dokler ne dobite goste kreme.
Vanjo nato dodajte polovico sladke smetane. Mešajte vse skupaj, dokler ne dobite gladke zmesi.
Polovico kreme prelijte čez kekse v posodi.
Kremo pokrijte še z eno plastjo keksov. Dodajte preostalo kremo.
Na vrh sladice dajte še eno plast keksov.
Sladico postavite v hladilnik za približno dve uri.
Preostalo smetano rahlo segrejte (ne sme zavreti) in prelijte čez koščke čokolade. Pustite, da smetana stopi čokolado, in premešajte.
Čokoladno kremo namažite na ohlajeno sladico.
V hladilniku jo pustite čez noč.
Dober tek!
Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!