Najpreprostejši recept za pripravo okusnega piščančjega karija

author
M. L.
23. jan 2025. 04:59
>
11:51
recept, kari, piščančji kari
Foto: Profimedia | Foto: Profimedia

Priprava priljubljenega piščančjega karija je preprostejša, kot si morda predstavljate. S tem enostavnim receptom boste v samo 20 minutah skuhali okusno indijsko jed, ki bo navdušila vse ljubitelje dobre hrane.

Indijski kari se lahko pripravi na več načinov, še posebej je priljubljen piščančji kari. Čeprav si nekateri predstavljajo, da postopek zahteva veliko truda in časa, je priprava jedi precej enostavna, piše Punkufer.hr.
Piščančji kari je odlična izbira za dneve, kadar nimate veliko časa, vendar si vseeno želite popestriti obroke. Za pripravo potrebujete manj kot deset sestavin, jed pa je pripravljena v samo 20 minutah.

Sestavine



  • 900 gramov piščančjih prsi brez kosti

  • 250 gramov kisle smetane

  • 200 gramov zamrznjenega graha

  • 2 čajni žlički karija v prahu

  • 1 čebula

  • 1 rumena paprika

  • rastlinsko olje po želji

  • sol in poper



Priprava


V ponev prilijte olje in prepražite sesekljano čebulo in papriko. Počakajte pet minut, da se zelenjava zmehča. Nato dodajte čajno žličko karija v prahu in ga premešajte z ostalimi sestavinami. Po dveh minutah lahko zelenjavo odstranite iz ponve.

V isto ponev dodajte narezane koščke piščančjih prsi in še eno žličko karija. Piščanca pecite približno dve minuti na vsaki strani. Nato zelenjavo ponovno stresite v ponev in ji dodajte zamrznjen grah. Kuhajte še nekaj minut in pustite, da se sestavine povežejo. Po želji dodajte sol in poper.

Sestavinam dodajte kislo smetano in vse skupaj dobro premešajte. Kot alternativo lahko uporabite tudi grški jogurt ali kokosovo mleko. Piščančji kari je pripravljen, postrežete pa ga lahko s kuhanim rižem ali naan kruhom.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih