Oglaševanje

Nemška klasika, ki jo obožujejo vsi

author
N1
01. nov 2025. 04:35
Nemška sladica kalter hund
Fotografija je simbolična | Foto: Profimedia

Če želite pripraviti enostavno in okusno sladico, za katero ne potrebujete pečice, je nemški kalter hund popolna izbira za vas. Čokoladni kolač s piškoti je ena najbolj priljubljenih nemških sladic, ki mnoge navdušuje zaradi svojega sladkega okusa.

Oglaševanje

Nemški čokoladni kolač s piškoti, znan tudi kot kalter hund, velja za nostalgično sladico, ki še vedno ostaja priljubljena zaradi svoje preprostosti in sladkega okusa.

Kalter hund dobesedno pomeni "hladen pes", pridevnik pa so mu nadeli, ker se kolača ne peče, ampak ohlaja.

Oglaševanje

Sladica je postala izjemno priljubljena po drugi svetovni vojni zaradi svoje preprostosti in hitre dostopnosti sestavin. Ljudje so jo pripravljali za otroške rojstnodnevne zabave in družinska srečanja, njena priljubljenost pa se nadaljuje še danes in mnogim predstavlja sladki okus otroštva.

Priprava čokoladnega kolača je preprosta in zahteva minimalno količino sestavin, piše Index.hr.

Sestavine

  • temna čokolada
  • kokosovo olje
  • stepena smetana
  • sol
  • piškoti Leibniz

Priprava

Standardni pekač za kruh obložite s plastično folijo ali peki papirjem, tako da prekrijete tudi robove pekača. Tako boste pecivo kasneje lažje vzeli ven.

Oglaševanje

V posodo stresite nasekljano čokolado in kokosovo olje in jo položite v mikrovalovno pečico. Zmes segrevajte na visoki temperaturi v 20-sekundnih intervalih in jo vsakič premešajte, dokler se popolnoma ne stopi. V posodo dodajte še smetano in sol ter vse skupaj mešajte, dokler zmes ni gladka.

V pekač nato vlijte tanko plast čokoladne mešanice, da prekrijete dno. Zatem po mešanici razporedite piškote in pazite, da se ne zlomijo ali prekrivajo. Na vrh dodajte novo plast čokolade in nadaljujte s postopkom nalaganja piškotov, dokler ne porabite vseh sestavin oziroma dosežete vrha pekača.

Robove folije usmerite navzgor in pekač postavite v hladilnik za najmanj pet ur, da se sladica popolnoma strdi. Ko se ohladi, primite za robove folije in kolač vzemite iz pekača, nato pa odstranite folijo.

Oglaševanje

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih