Cheesecake je ena najbolj priljubljenih tort na svetu, čokolado pa obožuje vsak. Če to dvoje združimo, dobimo božansko mešanico, ki bo prepričala še tako zahtevne sladokusce.
Čokoladni cheesecake brez peke vsebuje vse enake sestavine kot klasični cheesecake, le da so tu nekoliko obogatene s čokolado. Čokolada je tudi v piškotih v biskvitu, v kremi pa sta poleg fine temne čokolade še dve žlici lešnikovega namaza in praženi lešniki, piše spletni portal Punkufer.hr.
Sestavine:
100 g masla
110 g piškotov s temno čokolado
160 g piškotov brez glazure
60 g ovsenih kosmičev
3 žlice lešnikovega namaza
360 g kremnega sira
250 g mascarponeja
60 g sladkorja v prahu, presejanega
200 g temne čokolade (z minimalno 55 odstotki kakava), stopljene in rahlo ohlajene
2-3 žlice polnomastnega mleka
2 žlici popraženih sesekljanih lešnikov
Priprava:
Kvadratni model velikosti 23 x 23 cm ali okrogel model premera 25 cm rahlo namastimo z maslom in obložimo s peki papirjem, tako da gre višek čez robove, nato postavimo v hladilnik.
Dva piškota s čokolado pustimo ob strani, druge pa drobno nadrobimo. Dodamo ovsene kosmiče, stopljeno maslo in žlico lešnikovega namaza ter mešamo, dokler se ne združi. Zmes vtisnemo v ohlajen model, začnimo od vogalov, nato pa vse poravnamo z dnom kozarca. Hladimo vsaj 30 minut.
Kremni sir, mascarpone in sladkor v prahu stepemo z električnim mešalnikom. Ko se sladkor izgubi v zmesi, dodamo stopljeno čokolado, preostali lešnikov namaz in 2 žlici mleka ter mešamo, dokler se vse ne poveže. Če se zmes zdi pregosta, dodamo eno žlico mleka. Dobljeno kremo z žlico preložimo na ohlajen biskvit in jo z lopatko pogladimo.
Neuporabljene piškote zdrobimo, pomešamo s sesekljanimi popraženimi lešniki in potresemo po vrhu torte.
Hladimo vsaj 4 ure ali čez noč. Pa dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!