Ocvrte jedi so res okusne, a je lahko njihova priprava precej nadležna. Še posebej če cvremo v ponvi. Izkušeni kuharji namreč vedo, da segreto olje pogosto šprica naokoli in za seboj pusti umazano kuhinjo. Obstaja pa trik, s katerim vam to ne bo več povzročalo težav.
Špricanje vročega olja ni samo nadležno zaradi poznejšega čiščenja kuhinjskih elementov, temveč tudi zato, ker je lahko nevarno in se lahko opečemo.
Zato je treba biti pri cvrtju še posebej previden in se zaščititi. Da vam olje naslednjič ne bo špricalo naokoli, lahko uporabite trik, ki je navdušil mnoge.
V ponev, v kateri nameravate cvreti jed, pred oljem stresite ščepec soli. Ponev rahlo segrejte in ji nato dodajte olje. Nazadnje dodajte sestavine, ki jih nameravate cvreti.
Trik je navdušil številne kuharje, piše Avaz.ba.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!