Oglaševanje

Panakota: hitra in kremasta sladica iz le 5 sestavin, pripravljena v 10 minutah

author
N1
22. sep 2025. 05:02
Panakota
Foto: PROFIMEDIA

Priprava te italijanske klasike ne vzame veliko časa, rezultat pa je vedno impresiven.

Oglaševanje

Čeprav izvira iz Italije, je panakota osvojila srca sladokuscev po vsem svetu. Ta kremasta, nežna sladica je odlična izbira, kadar si želite nekaj sladkega, a preprostega, saj je priprava hitra, rezultat pa vedno očara. Recept je delil Dnevno.hr.

Kaj potrebujete

  • 250 ml sladke smetane
  • 1 žlica sladkorja
  • 1/2 stroka vanilje ali vaniljev sladkor
  • 2 lističa želatine
  • 100 g svežih jagod

Priprava

Najprej želatino namočite v hladni vodi.

Oglaševanje

Medtem segrejte sladko smetano skupaj s sladkorjem in vaniljo. Pazite, da mešanica ne zavre.

Odstranite s štedilnika, dodajte odcejeno želatino in mešajte, dokler se popolnoma ne raztopi.

Mešanico nalijte v manjše kozarce ali modelčke ter postavite v hladilnik za najmanj tri ure, da se panakota strdi.

Oglaševanje

Pred postrežbo okrasite s svežimi, sesekljanimi jagodami – tako bo sladica pridobila barvito in osvežilno noto.

Panakota je prava zvezda vsake mize – preprosta za pripravo, a z bogatim, kremastim okusom, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Poleg tega jo lahko prilagodite svojemu okusu: namesto jagod poskusite malinovo omako, karamelni preliv ali koščke temne čokolade.

Priprava te italijanske klasike ne vzame veliko časa, rezultat pa je vedno impresiven. Popolna sladica za vsako priložnost – od dnevnega sladkanja do elegantnega zaključka večerje.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih