Pečena rdeča pesa: tako dobra, da jo boste želeli jesti brez priloge

Navdih 13. Sep 202405:11 1 komentar
pečena pesa
Foto: PROFIMEDIA

Pečena rdeča pesa je jed, ki navdušuje s svojo preprosto pripravo in bogatim okusom.

Pečena rdeča pesa je odlična kot priloga ali kot del glavne jedi. Lahko jo vključite v solato z listnato zelenjavo in feta sirom ali postrežete poleg mesa, rib, tofuja ali drugih jedi.

Njena sezona se začne konec poletja in traja vse do zime. Pesa je odličen vir folne kisline in številnih drugih pomembnih hranil.

Če želite poudariti njeno naravno sladkobo, jo specite v preprosti marinadi iz olja, balzamičnega kisa in medu. Preden gre v pečico, jo začinite s soljo in poprom po okusu.

Za hitrejšo peko peso olupite in narežite na manjše kose. Pri lupljenju si nadenite rokavice, da si ne obarvate prstov, priporoča portal Punkufer.hr, ki je objavil tudi recept za ta zdravi obrok.

Sestavine

  • 3–4 večje pese
  • 40 ml olja
  • 40 ml balzamičnega kisa
  • 40 g medu
  • sol in poper po želji

Priprava

Olupite peso in jo narežite na manjše kocke.

V posodi zmešajte olje, balzamični kis in med.

Peso potopite v pripravljeno mešanico in jo začinite s soljo in poprom.

Razporedite kose pese na pekač in jih postavite v pečico, ogreto na 190 °C.

Po 15 minutah peke peso premešajte in jo pecite še dodatnih 15 do 20 minut, dokler ne postane zlato rjava in hrustljava.

Uživajte v pečeni pesi!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje